Menu
Ajax A1 geeft goede voorbeeld

Ajax A1 geeft goede voorbeeld

Ajax A1 heeft zaterdag PSV met 2-1 verslagen. De ploeg van trainer Fons Groenendijk kwam op een 0-1-achterstand, maar dankzij Djavan Anderson en Nick de Bondt werd de stand omgebogen naar een 2-1-overwinning.

Ajax A1 begon goed aan de wedstrijd en was de baas op het veld. De ploeg toonde zijn goede bedoelingen, maar kwam in de tiende minuut 'uit het niets' op een achterstand. PSV'er Geraldo Antonio profiteerde van een fout van Jaïro Riedewald. De thuisploeg was daar echter allerminst van ondersteboven, liet het hoofd niet hangen en bleef goed voetballen. Er ontspon zich een open wedstrijd, waarin Ajax in de twintigste minuut de gelijkmaker maakte. Een voorzet van Nick de Bondt werd door Djavan Anderson knap afgerond, 1-1. Tot de rust kreeg zowel Ajax als PSV nog een paar kansjes, maar mede dankzij goed keeperswerk van Peter Leeuwenburgh bleef het 1-1.

In de tweede helft was Ajax A1 opnieuw de bovenliggende partij en kreeg in de 66e minuut de beloning voor het goede spel en vooral voor het harde werken. Queensy Menig gaf vanaf links voor en Nick de Bondt schoot hard in de verste hoek prachtig raak, 2-1. In een hectische slotfase bleef Ajax aan de goede kant van de score en sleepte de verdiende overwinning uit het vuur.

,,Deze zege op PSV geeft voldoening", sprak trainer Groenendijk na afloop. ,,Ik heb de jongens een groot compliment gegeven, want ze vochten als leeuwen. Het was bij vlagen voetballend goed, maar er is vooral keihard geknokt. 'Willen is kunnen', zeg ik altijd. En vandaag ging dat zeker op. Als je van de koploper kan winnen, dan kan je van iedereen winnen. Het begint bij de juiste instelling en die was vandaag prima."

Met nog vier wedstrijden op het programma, is de ambitie van Groenendijk met zijn A1 duidelijk. ,,We willen iedere wedstrijd winnen Dan kunnen we in de stand onszelf nog recht doen en iets dichter naar die eerste plaats komen. Maar het is vooral belangrijk dat de spelers beseffen dat er meer mogelijk is dan ze denken. Dat is een uitdaging."


Scoreverloop: 10. Geraldo Alberto Antonio 1-0, 20. Djavan Anderson 1-1, 66, De Bondt 2-1.

Ajax A1 : Peter Leeuwenburgh; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Jaïro Riedewald; Tom Noordhoff, Abdel El Hasnaoui (76. Branco van den Boomen), Djavan Anderson; Boban Lazic (62. Jordi Bitter), Queensy Menig, Nick de Bondt (85. Derwin Martina).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst