Menu
Ajax A1 geeft voorsprong uit handen

Ajax A1 geeft voorsprong uit handen

Ajax A1 heeft zaterdag een zeker lijkende voorsprong alsnog uit handen gegeven in de slotfase. De A-junioren van Ajax stonden op bezoek bij Willem II/RKC lange tijd met 0-2 voor. In de laatste zeven minuten sloeg Willem II twee keer toe waardoor het duel uiteindelijk in 2-2 eindigde.

Lange tijd leek er weinig aan de hand in Tilburg voor Ajax. Dankzij goals van Djavan Anderson (foto)en Queensy Menig voor rust, ging de A1 met een marge van twee doelpunten de tweede helft in. Anderson opende in de 19de minuut de score op aangeven van Boban Lazic. Vijf minuten voor rust nam Anderson de assist voor zijn rekening. Op aangeven van de maker van de 0-1 verdubbelde Menig de score met een rake kopbal.

Na rust hield Ajax de marge lange tijd op twee doelpunten. Tot de 83ste minuut. Vanaf dat moment ging er ineens veel mis voor het doel van Ajax. Eerst was er een indraaiende hoekschop van Willem II die pardoes tot een tegentreffer leidde. Vier minuten later verschalkte verdediger Bas Kuipers zijn eigen keeper met een eigen doelpunt. Die twee pechmomenten leidden tot duur en onnodig puntenverlies.

,,We hadden deze wedstrijd gewoon simpel en zakelijk over de streep moeten trekken. Maar daar ontbreekt het bij dit team aan", sprak coach Fons Groenendijk na afloop. ,,We zijn gewoon niet zakelijk genoeg. Dat is dit seizoen al meerdere keren gebleken. In plaats van 2-0 had het eigenlijk 5-0 moeten staan. Vervolgens geven we in de slotfase dan nog op een ongelofelijke manier twee goals weg. Wat dat betreft past deze wedstrijd helemaal in het verhaal van dit seizoen."

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Martina, Gravenberch, Kuipers, Rosheuvel, Anderson (60. Noordhoff), Van den Boomen (46. Acolatse), El Hasnaoui, Lazic, Menig, De Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst