Menu
Ajax A1 gelijk tegen ADO Den Haag

Ajax A1 gelijk tegen ADO Den Haag

Ajax A1 heeft de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag 0-0 gelijkgespeeld. De Amsterdammers staan nu tweede met evenveel punten als koploper Feyenoord.

De ploeg van Frank de Boer had bij winst een goede stap gezet in de richting van het kampioenschap, maar helaas slaagde Ajax er niet in de Haagse verdedigingsmuur te doorbreken. ,,In de eerste helft verzuimden we de tegenstander bij de strot te pakken”, zei De Boer. ,,Alleen de eerste vijf minuten waren eigenlijk goed. Na rust, vooral de laatste 25 minuten, deden we dat wel. Dan zie je ook dat er kansen komen.”

In de laatste fase van de wedstrijd op de Toekomst, was het echt eenrichtingverkeer naar het Haagse doel en waren er inderdaad genoeg mogelijkheden voor Ajax. Invallers Lorenzo Ebicilia en Arras Özbiliz stuitten met ongeveer twintig minuten te gaan vlak achter elkaar op de keeper van ADO Den Haag. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal leek het doelpunt toch te vallen, maar de bal werd na een schot van Ricardo van Rhijn van de lijn gehaald. ,,Teleurstellend”, vatte De Boer de wedstrijd samen. ,,Ik miste in het zestienmetergebied de bezetenheid om te scoren.”

Met nog twee wedstrijden te gaan is het ontzettend spannend in de Eredivisie voor A-junioren. Ajax en Feyenoord hebben ieder 47 punten uit 24 wedstrijden. Alleen de Rotterdammers, die zaterdag AZ versloegen, beschikken over een beter doelsaldo en nemen daardoor de koppositie over. ,,Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in”, zei De Boer voer de kampioensstrijd. ,,We hebben er kwaliteit genoeg voor. Maar voor een titel moet ook keihard geknokt worden. En dat moeten de jongens zich wel echt beseffen.”

Ajax speelt volgende week thuis tegen hekkensluiter De Graafschap. De competitie wordt 2 mei afgesloten met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Feyenoord speelt nog thuis tegen Willem II en uit tegen Twente/Heracles.

Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Mitch Apau (46. Lorenzo Burnet), Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn, Tayfun Candan (84. Atilla Yildirim); Roley Bonevacia (46. Jarchinio Antonia), Tom Overtoom, Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (63. Arras Özbiliz), Danilo (68. Lorenzo Ebicilio), Marvin Zeegelaar.

Frank de Boer vond dat zijn ploeg zaterdag 'bezetenheid' miste. Frank de Boer vond dat zijn ploeg zaterdag 'bezetenheid' miste.
Middenvelder Rodney Sneijder krijgt ruimte. Middenvelder Rodney Sneijder krijgt ruimte.
Marco Bizot toonde zich een betrouwbare sluitpost tegen het op de counter loerende ADO Den Haag. Marco Bizot toonde zich een betrouwbare sluitpost tegen het op de counter loerende ADO Den Haag.
Marvin Zeegelaar probeert in een uiterste poging zijn voet nog tegen de bal te krijgen. Marvin Zeegelaar probeert in een uiterste poging zijn voet nog tegen de bal te krijgen.