Menu
Ajax A1 gelijk tegen Willem II/RKC

Ajax A1 gelijk tegen Willem II/RKC

Ajax A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC A1 gelijkgespeeld: 1-1. Damon Mirani tekende voor de enige Ajax-treffer. De Ajacied bracht zijn ploeg met zijn treffer naast de gastheer, nadat Willem II/RKC een 1-0-voorsprong had genomen.

Ajax A1 liep daarmee in Tilrburg tegen het eerste puntenverlies aan van dit seizoen. De puntenschade was eigenlijk onnodig, want de Amsterdammers kregen vooral voor de rust kans op kans om de score na de gelijkmaker van Mirani verder uit te breiden. Ajax keek al na zeven minuten tegen een 1-0-achterstand aan. Verdediger Mirani, afgelopen seizoen gehuldigd als Talent van de Toekomst, tekende halverwege de eerste helft voor zijn gelijkmaker. De Monnickendammer scoorde koppend, uit een corner.

,,Willem II speelde heel gegroepeerd en hield het veld klein. De tegenstander was daarmee lastig te bespelen en kwam er af en toe gevaarlijk uit’’, blikte A1-trainer Orlando Trustfull terug op het gelijkspel. Gezien alle Amsterdamse kansen had het de eerste helft niet bij een enkele Ajax-treffer mogen blijven. Trustfull: ,,We kregen opgelegde kansen om er nog een bij te maken. Na rust bleef Willem II hetzelfde spelletje spelen, werden ze zelfs wat gevaarlijker met hun uitbraken. Zij waren toen dreigender dan wij konden zijn.’’ De jeugdtrainer zag dat zijn ploeg tachtig procent balbezit had, maar desondanks punten liet liggen bij Willem II/RKC. ,,Willem II/RKC deed alles wat binnen hun vermogen lag. Wij kregen voldoende kansen en hadden meer moeten scoren. Dat is iets dat we alleen onszelf kwalijk kunnen nemen.’’

De Ajacieden moesten de wedstrijd overigens met tien man uitspelen, nadat invaller Jordy Bruijn in de slotfase geblesseerd was uitgevallen. De onfortuinlijke Bruijn stond toen net in het veld en was Ajax’ laatste wisselmogelijkheid. Een scan moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Opstelling A1: Groothuizen; Lartey Sanniez, Van Bruggen (71. Noordhoff), Mirani, Owusu (77. Bruijn; Van den Boomen, Anderson (65. Vissers), Riedewald; Becker (60. Kishna), Hendriks (61. Menig) en Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst