Menu

Ajax A1 grijpt naast Shell Jeugd Super Cup

Ajax A1 heeft zondagmiddag de strijd om de Super Cup van de jeugdelftallen verloren. In de Amsterdam ArenA eindigde de voorwedstrijd van het duel om de Johan Cruijff Schaal in een 1-3 overwinning voor Feyenoord A1.

In het programmaboekje van het duel tussen Ajax en FC Utrecht stond gememoreerd dat een bekerwinnaar er bijna nooit in slaagt de Super Cup te winnen. Dat lukte Feyenoord A1 deze middag dus wel, want kampioen Ajax A1 was niet bij machte de Rotterdammers van de zege af te houden.

Beide teams stonden onder leiding van illustere verdedigers. Henk Fräser aan Feyenoord-kant en Danny Blind aan Ajax-zijde. Het was mooi te zien hoe de oefenmeesters de drinkpauzes - vanwege het warme weer na 23 minuten in elke helft -benutten om hun pupillen te coachen. Na de eerste drinkpauze was het vooral Blind, die zijn team uitlegde wat er moest veranderen om de 1-0 achterstand om te buigen. Ajax was in de veertiende minuut op achterstand gekomen door Tim Vincken en zeven minuten later schoot die doelpuntenmaker ook nog op de paal. Tot de rust konden de Amsterdammers niets aan die stand veranderen.

In de tweede helft leek Ajax het tij te kunnen keren, toonde meer initiatief en kwam verdiend op gelijke hoogte. Johan Plat zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug en scoorde fraai.

Maar daarna nam Feyenoord de wedstrijdcontrole weer over en liep via goals in de 67ste en 74ste minuut uit naar een 1-3 overwinning.

Ajax A1 - Feyenoord A1 1-3 (0-1). 14. Vincken 0-1, 50. Plat 1-1, 67. Marengo 1-2, 74. Zuiverloon 1-3. Scheidsrechter: Pol van Boekel. Gele kaarten: Poepon (Ajax), Hammouti, De Guzman (Feyenoord)

Opstellingen

Ajax: Van Duin, Timisela (32. Augustin), Sno, Schilder, Sterk, Koenders, Kalkhuis, Slijngard, Martina, Poepon (46. Sharifi)

Feyenoord: Doedee, Dickhoff (63. Altheer), Davids, Zuiverloor, Hammouti, De Haan, Vincken, Van Leuwen (81. Lagas), Kujovic (57. Kogeldans), De Guzman, Van de Veer (63. Marengo)