Menu

Ajax A1 haalt uit tegen ADO Den Haag

Ajax A1 speelde zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de wetenschap dat de formatie uit Zuid-Holland nog geen tegendoelpunt had weggegeven. Maar aan die status had Ajax maling. Met 5-1 trok de ploeg van trainer Danny Blind het doelsaldo van de opponent in de negatieve cijfers.

Ajax A1 kreeg versterking vanuit Jong Ajax. Ryan Babel, Urby Emanuelson en Stanley Aborah deden bij hun oud-trainer mee. En niet zonder succes, want zowel Babel als Emanuelson verschenen als doelpuntenmaker in de statistieken. Met een beetje meer geluk was ook Aborah in die analen terecht gekomen, maar de nummer 10 was niet de fortuinlijkste in zijn fraai bedachte acties.

In de eerste helft kon Ajax nog geen grote afstand nemen van ADO, dat zelf ook de nodige kansen kreeg. Alleen Emanuelson scoorde. De manier waarop was wel schitterend. Hij maakte zich allereerst vrij en schoot vervolgens van een meter of 25 in de bovenhoek, 1-0.

Direct na rust verdubbelde de thuisploeg de marge. De voorzet van Sergio Zijler werd door ADO tot corner verwerkt. Uit de corner kwam de bal terug bij Zijler die net buiten het zestienmetergebied verwoestend uithaalde en ook de winkelhaak vond, 2-0.

Ajax ging vervolgens onverdroten door met fantastisch scoren. Javier Martina had waarschijnlijk een voorzet in gedachten in de 69ste minuut, maar zag de bal zo in de verste hoek verdwijnen, 3-0.

Nog was het niet genoeg. Met een steekbal vond Milano Koenders Ryan Babel, die 4-0 maakte. Geknoei in de achterhoede bij Ajax bracht ADO Den Haag in de positie te scoren en Elia deed dat, 4-1. Maar de marge werd weer vier toen Aborah in de laatste minuut de bal een tike naar links gaf waar de aansnellende Tom Kalkhuis de bal in zijn loop in de verste hoek joeg, 5-1.

Omdat ook Feyenoord en FC Twente dit weekeinde hun partijen wonnen, gaan die clubs samen met Ajax aan de leiding in de landelijke eredivisie voor A-junioren.

Overige uitslagen:
Excelsior- Feyenoord 2-4
FC Utrecht - RKC Waalwijk 0-5
Vitesse - Twente/Heracles 1-3
PSV - Willem II 4-0
NEC - AZ 0-1
FC Groningen - sc Heerenveen afg


De stand:
Ajax 4-12
Feyenoord 4-12
Twente/Heracl. 4-12
RKC Waalwijk 4- 9
Vitesse 4- 6
Excelsior 3- 4
ADO Den Haag 3- 4
FC Utrecht 4- 4
AZ 4- 4
NEC 4- 3
PSV 4- 3
FC Groningen 3- 1
sc Heerenveen 3- 1
Willem II 4- 0