Menu
Ajax A1 haalt uit tegen Roda JC

Ajax A1 haalt uit tegen Roda JC

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald tegen Roda JC A1. Op het hoofdveld van de Toekomst versloeg het team van Orlando Trustfull de Limburgse gasten met 7-1. Ricardo Kishna scoorde drie keer.

Kishna had geen negentig minuten nodig voor zijn drie goals: hij kwam namelijk alleen de eerste helft in actie. Na een kwartier opende hij de score. Roda kwam terug tot 1-1 maar via Queensy Menig en nog twee keer Kishna ging Ajax met een comfortabele voorsprong de rust in. ,,Kishna heeft maar één helft gespeeld en heeft zich daarin onderscheiden", zei zijn trainer Orlando Trustfull. ,,Hij heeft gewoon heel goed gedaan wat er van hem verwacht wordt: goals maken."

Trustfull, die wist dat de zege zijn ploeg niet meer kon ontgaan, paste meteen vier wissels toe. Ook daarna bleef Ajax slagvaardig. Van den Boomen tilde de stand in de 55ste minuut naar 5-1. Menig en invaller Ezra Walian maakten de laatste twee doelpunten. ,,Misschien hadden we nog meer moeten scoren, maar ik moet ook realistisch zijn: niet iedere kans is een doelpunt. Het was een fijne middag, vooral ook omdat de jongens echt goed hun taken uitvoerden. Ze zaten er kort op, het tempo was hoog."

Na de 0-4-nederlaag tegen Barcelona afgelopen week in de UEFA Youth League is de zevenklapper tegen Roda JC een opsteker. Trustfull: ,,We spelen heel veel wedstrijden. Soms win je en kan je er niet te lang van genieten, maar soms verlies je en dan is het wel weer fijn om snel een nieuwe wedstrijd te spelen. In de wedstrijd tegen Barcelona heb ik trouwens ook nog genoeg goede dingen gezien. Ik heb er een beetje een dubbel gevoel aan over gehouden. We hebben de Ajax-filosofie getoond, het voetbal was vrij goed. Alleen je wilt natuurlijk ook een resultaat."

Wat betreft het resultaat kon Ajax zaterdagmiddag alleen maar tevreden zijn. De zege op Roda JC betekende de vijfde op rij voor de Amsterdammers deze competitie. Ajax staat tweede op de ranglijst met twee punten achterstand op PSV, maar heeft wel twee duels minder gespeeld dan de Eindhovenaren.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Anderson, Van den Boomen, Mirani (68. Acolatse), Owusu (46. Lartey-Sanniez); Van Bruggen (46. El Mahdioui), Bay, Riedewald (46. Vissers); Becker, Kishna (46. Walian), Menig.

Scoreverloop:15. Kishna 1-0, 21. 1-1, 23. Kishna 2-1, 35. Menig 3-1, 40. Kishna 4-1, 55. Van den Boomen 5-1, 63. Menig 6-1, 78. Walian 7-1 (pen.).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/