Menu
Ajax A1 heeft goede gevoel te pakken

Ajax A1 heeft goede gevoel te pakken

,,Het is allemaal goed gegaan, de reis viel zeker niet tegen”, vertelde Frank Peereboom, coach van Ajax A1. Toch was het voor de trainer en zijn selectie lekker om dinsdagavond rond de klok van acht uur op het trainingsveld neer te strijken. Even het goede gevoel krijgen voor de wedstrijd van woensdag tegen Olympique Lyon in de UEFA Youth League. De Ajacieden hielden het een klein uurtje uit.

Hoewel de reis vlekkeloos verliep, was het toch een lange zit. Dat kwam doordat er via Genève gereisd diende te worden, omdat een rechtstreekse vlucht naar Lyon niet mogelijk was. Vanuit het westelijk deel van Zwitserland stond er nog een busrit van zo’n twee uur op het programma. Door drukte in het verkeer liep die verplaatsing nog een kleine vertraging op.

Benen strekken
Het was voor de Ajacieden prettig om, na meer dan vijf uur achtereen gereisd te hebben, de benen te kunnen strekken. Het hoofdveld van het jeugdcomplex van Olympique Lyon, woensdag het decor van het achtstefinaleduel uit de Youth League, werd gespaard. Dus diende de A1 zijn toevlucht te nemen tot een bijveld, dat door de hevige regenval ook niet in opperste staat verkeerde.

Ajax A1 arriveerde aan het einde van de middag op de luchthaven van het Zwitserse Geneve.
Ajax A1 arriveerde aan het einde van de middag op de luchthaven van het Zwitserse Geneve.
Ajax A1 wacht op de bagage.
Ajax A1 wacht op de bagage.
Donny van de Beek behoort tot de 'routiniers' van Ajax A1.
Donny van de Beek behoort tot de 'routiniers' van Ajax A1.
Dinsdagavond stond er training op het programma in Lyon.
Dinsdagavond stond er training op het programma in Lyon.
Ajax A1 trainde in totaal een uur op Franse bodem.
Ajax A1 trainde in totaal een uur op Franse bodem.

Peereboom besloot er maar het beste van te maken en legde zijn selectie een ontspanning training voor. Er werd begonnen met een uitgebreide warming-up onder leiding van Robert-Jan Ravensbergen en vervolgens werden er twee rondo’s gespeeld. De drie keepers in de selectie - Stan van Bladeren, Joe van der Sar en Jeffrey de Lange - hadden vervolgens al een doel opgezocht om elkaar aan het werk te zetten.

Sleutel tot succes

De veldspelers kregen vervolgens een positiespel voor de kiezen. Er werd zeven tegen zeven gespeeld, met Donny van de Beek, Abdel Nouri en Carel Eiting als neutrale mensen. De nadruk lag op het balbezit houden, daar waar vermoedelijk tegen de fysiek sterke Fransen de sleutel tot succes voor Ajax ligt.

De training werd afgesloten met afronden op doel. De groep werd in tweeën gesplitst en er werd een wedstrijdje gehouden welke partij de meeste doelpunten kon maken. Uiteraard wensten Van der Sar, Van Bladeren en De Lange het aantal tegengoals zo laag mogelijk te houden. Datzelfde gold toen er na afloop even vrije trappen geoefend werden.

Uiteindelijk arriveerde de selectie rond 21:30 uur bij het hotel. Er werd meteen een maaltijd genuttigd, waarna de spelers hun kamers opzochten. Een goede nachtrust is vereist om woensdag tegen Olympique goed voor de dag te komen. De wedstrijddag wordt begonnen met een wandeling. De aftrap van het duel in Lyon is om 17:00 uur.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees