Menu

Ajax A1 heer en meester tegen RKC

Ajax A1 was zaterdag op De Toekomst heer en meester over RKC A1. De Amsterdammers wonnen het eenzijdige duel met 4-0. De doelpunten kwamen van Chakib Tayeb, Javier Martina, Rydell Poepon en Marvin Hasselbaink.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat er een ploeg aanspraak maakte op de overwinning en dat was Ajax. De kansen kwamen bij regelmaat, maar oud-Ajacied Kevin Rijnvis hield bij RKC lang zijn doel schoon. De beste actie van de Waalwijkse goalie was op een vrije trap van Johan Plat, daarbij plukte hij de bal keurig uit de hoek. Mede door zijn optreden duurde het tot de 36ste minuut alvorens Ajax de verdiende voorsprong nam. Rydell Poepon stuurde Chakib Tayeb de diepte in, Tayeb passeerde eerst nog een verdediger en schoot daarna in de verre hoek raak, 1-0. Bij die magere voorsprong bleef het tot de 51ste minuut. Ondertussen kon RKC er niets tegenover stellen, omdat Ajax nog altijd de betere ploeg was. Javier Martina schoot van afstand op het doel van Rijnvis en nadat de bal onderweg van richting was veranderd vloog hij prachtig tegen het net, 2-0.
Invaller Sergio Zijler stond een minuut of zes in het veld toen hij in het vijandelijke strafschopgebied werd gevloerd. Topscorer Poepon ontfermde zich over het buitenkansje en schoot raak, 3-0. Het was zijn vijfde treffer al deze competitie. Invaller Marvin Hasselbaink bekroonde in de 76ste minuut een indrukwekkende solo met het laatste doelpunt van de middag, 4-0.
Aanstaande dinsdag speelt Ajax A1 al de volgende competitieronde. Tegenstander is FC Volendam en de wedstrijd wordt in het palingdorp gespeeld.

Opstelling Ajax: Marco van Duin, Mitchel Burgzorg, Marco Neuvel, Ivo de Heus (Adilio Augustin), Marijn Sterk; Chakib Tayeb (59. Sergio Zijler), Johan Plat (46. Marvin Hasselbaink), Donovan Slijngard; Per Weihrauch, Rydell Poepon (78. Jordy Brouwer), Javier Martina (66. Travis Reuser).