Menu

Ajax A1 herfstkampioen

Dankzij een 3-1 zege op AZ mag Ajax A1zich herfstkampioen noemen. De Alkmaarders kamen voor rust op voorsprong, maar vlak voor de pauze maakte Chakib Tayeb gelijk. Na rust bepaalden Brouwer en Goossens de eindstand op 3-1 in het voordeel van Ajax.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd speelde Ajax niet goed en achterin werden veel fouten gemaakt. Niet verwonderlijk dus dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Slijngard kreeg in de eenentwintigste minuut zijn hand tegen de bal in het zestienmetergebied en Ruud Vormer, aanvoerder van AZ, miste de penalty niet.

Ajax leek wakker geschud en ging vanaf dat moment beter voetballen. Zijler, Poepon en Goossens onder andere hadden kansen op de gelijkmaker, maar het duurde tot twee minuten voor rust eer de Amsterdamse treffer kon worden genoteerd. Anita speelde diep op Tayeb die alleen op de keeper af ging en scoorde: 1-1.

Na rust bleef Ajax het overwicht houden. Het resulteerde halverwege in het tweede Ajax-doelpunt. Goossens kwam door aan de linkerkant en bracht de bal voor het doel. Daar stond Brouwer die de 1-2 binnen tikte.

Een kwartier voor tijd, Goossens had intussen de paal nog geraakt, verliep een Ajax-aanval via Anita aan de rechterkant. De bal kwam terecht bij Goossens die goed inschoot. Een paar minuten voor tijd had keeper Marco van Duin nog een uitstekende redding, zodat de score niet meer veranderde. Aangezien concurrent Feyenoord gelijk speelde, is Ajax herfstkampioen.


Opstelling Ajax: Van Duin, Burgzorg, Neuvel (´46 Van der Wiel), Slijngard, Sterk, Anita (´85 Ben-Moussa), Zijler, Goossens, Poepon, Sarpong, Tayeb (´62 Brouwer).