Menu
Ajax A1 hervat competitie met zege

Ajax A1 hervat competitie met zege

Ajax A1 is 2008 goed gestart. De ploeg van trainer Sonny Silooy won de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar met 2-0 van ADO Den Haag A1.

,,We speelden bij vlagen goed, maar waren soms slordig in de keuzes’’, keek Silooy terug. ,,We moeten weer een beetje het competitiegevoel terug krijgen. Het resultaat is goed, maar de uitvoering kan beter. Ik ben niet ontevreden over dit eerste duel. Vooral niet omdat er veel dreiging was vanaf de vleugels. Het middenveld stond ook goed.’’

Middenvelder Joël Tillema sloeg al in de eerste minuut toe. Middenvelder Joël Tillema sloeg al in de eerste minuut toe.

Joël Tillema bezorgde de A1 een droomstart door al in de eerste minuut toe te slaan. Renaldo Jongebloet stond aan de basis van de razendsnelle 1-0. De spits legde de bal panklaar voor Tillema. De opkomende middenvelder rondde goed af.
De gasten uit Den Haag zetten de Ajacieden het eerste kwartier onder druk. ADO probeerde de Amsterdamse aanvallen al vroeg te verstoren. Na enkele omzettingen kreeg de ploeg van Silooy meer grip op de wedstrijd. ,,ADO hanteerde daaarna tot de rust vooral de lange bal’’, vervolgde de Ajax-trainer zijn terugblik. ,,Door de sterke wind, de koude en straffe wind drukte zeker een stempel op de wedstrijd, schoten die passes vaak door waarna onze keeper de ballen makkelijk kon oppakken. Dat ADO Den Haag zo aanvallend speelde, was wel verrassend. Dit was daarom een leuke wedstrijd tussen twee aanvallende ploegen.’’

Centrale verdediger Daley Blind was ook aanvallend van waarde. De jeugdinternational bereidde de 2-0 voor. Centrale verdediger Daley Blind was ook aanvallend van waarde. De jeugdinternational bereidde de 2-0 voor.

Vlak na de rust liet Danilo Campos een riante kans op een tweede Ajax-treffer onbenut. Oog in oog met de Haagse doelman had de aanvaller te veel tijd nodig. Silooy: ,,We hadden in die fase zelfs uit kunnen lopen naar 3-0 of 4-0. Daarmee hadden we het onszelf makkelijker gemaakt. Te vaak was onze eindpass niet goed. Daar gaan we de komende weken zeker op trainen.’’

Na een dik uur hielp Jongebloet Ajax alsnog aan een tweede treffer. Centrale verdediger Daley Blind bracht de bal voor de voeten van de spits, die vervolgens van afstand scoorde. ,,Hij heeft het in de eerste seizoenshelft goed gedaan in de A2’’, sprak Silooy over Jongebloet. ,,We gaan hem de komende tijd testen in de A1. Waarom zou hij het bij ons ook niet goed doen?’’

Linksback Christian Supusepa is zijn tegenstander te snel af. Linksback Christian Supusepa is zijn tegenstander te snel af.

Ajax A1 speelt volgende week in Alkmaar een bekerwedstrijd tegen AZ A1. Afgelopen week ontvingen Daley Blind en Christian Supusepa een uitnodiging voor het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar. Nathaniël Will en Jordi Schell moeten zich beschikbaar houden voor Onder 19. Doelman Sergio Padt en Timothy van der Meulen zijn geselecteerd voor Oranje onder 18 jaar.

Ajax A1 – ADO Den Haag A1 2-0 (1-0). 1. Tillema 1-0, 64. Jongebloet 2-0.

Opstelling Ajax A1: Padt; Will, Aslan, Blind, Supusepa; Tillema, Schell (72. Resida), Olijve; Lazic, Jongebloet en Campos (55. Danso).

Foto's: Louis van de Vuurst

Sonny Silooy coachte zijn ploeg zaterdag op de Toekomst naar een verdiende zege op ADO Den Haag. Sonny Silooy coachte zijn ploeg zaterdag op de Toekomst naar een verdiende zege op ADO Den Haag.