Menu
Ajax A1 hervat competitie met zege

Ajax A1 hervat competitie met zege

Ajax A1 is goed uit de winterstop gekomen. Op bezoek bij ADO Den Haag A1 won het team van Frank de Boer zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2010 met 0-2.

,,Het was niet super, maar we hebben gedaan wat we moesten doen: winnen.” Met die woorden vatte Frank de Boer de eerste competitiewedstrijd van Ajax A1 in 2010 samen. De middag in Zuid-Holland verliep stroef, maar leverde het hoogste jeugdelftal van Ajax uiteindelijk het volle pond op.

De miezerige en koude middag begon goed Ajax A1. Al na zeven minuten was spits Tom Boere trefzeker. De jeugdinternational reageerde attent op een voorzet van Rik Schouw, die via Davy Klaassen voor zijn voeten belandde. En zoals het een echte spits betaamt, liet hij die buitenkans niet onbenut: 0-1.

Het hoopvolle begin kreeg gedurende de middag geen passend vervolg. ,,Het ging moeizaam”, sprak De Boer. ,,Dat kwam ook omdat ADO zich had ingegraven, maar dan is aan het ons om daar een antwoord op te vinden.” Dat antwoord bleek echter lastig te geven. Ebecilio (vlak voor rust) en Boere (in de tweede helft) waren namens Ajax A1 gevaarlijk, maar niet (opnieuw) doeltreffend.

De man die tijdens de eerste competitiehelft op lastige momenten vaak voor nieuw elan of een verrassende opening kon zorgen, was er zaterdagmiddag voor het eerst niet bij. De 17-jarige Christian Eriksen maakte tijdens de winterstop de overstap naar het eerste elftal van Ajax en heeft daar afgelopen zondag ook al zijn debuut tegen NAC Breda gemaakt. De Boer: ,,Je ziet hoe snel het kan gaan. Alle spelers zien maar weer eens hoe belangrijk het is om de focus te houden. De stap van de A1 naar het eerste lijkt misschien groot, maar kan af en toe ook klein zijn. Zo heeft Christian nu bewezen. Voor de jeugdopleiding is dit geweldig, want hier doen we het uiteindelijk allemaal voor: spelers opleiden voor het eerste elftal.”

Het bevrijdende tweede doelpunt (de 53e competitietreffer alweer) moest uiteindelijk met hulp van een ADO-speler tot stand komen. Vier minuten voor tijd gaf Jeffrey Dekker de bal hard voor, waarna een verdediger van ADO Den Haag de bal pardoes achter zijn eigen doelman werkte. ,,Het was een harde voorzet van Jeffrey, waar hun linksback kennelijk van schrok”, zo beschreef De Boer de goedkoop verkregen 0-2. Het paste op een middag waarop de machine even haperde, maar niet stuk ging.

Dankzij de overwinning blijft Ajax A1 bovenin meedoen. Het hoogste jeugdteam van Ajax staat na 16 wedstrijden één punt achter op PSV A1. Feyenoord A1, dat zaterdag net als Ajax en PSV ook won, volgt op drie punten. De Rotterdammers hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Opstelling Ajax A1:Bizot, Ligeon, Van Rhijn, Koppers, Burnet, Schouw, Sneijder (63. Zé Eduardo), Klaassen (67. Ottenhoff), Dekker, Boere (79. Brinkman), Ebecilio.

Scoreverloop: 7. Boere 0-1, 86. eigen doelpunt 0-2.

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl