Menu

Ajax A1 hervat competitie met zevenklapper

Na een winterstop van bijna twee maanden heeft Ajax A1 de competitie hervat met een 7-0 overwinning op Excelsior. Met die zege verstevigden de junioren van trainer Sonny Silooy de koppositie behoorlijk.

Het elftal van Silooy oogde gretig, speelde heel goed en was zodoende heer en meester over Excelsior A1. Door de winterstop en afkeuringen was het lang geleden (10 december) dat Ajax een officieel duel speelde.
Dat de talenten er zin in hadden, lieten ze op de lunchwedstrijd - het duel ving al om 12.00 uur aan - op de Toekomst zien. Na tien minuten nam de thuisploeg een voorsprong. Chakib Tayeb zette de bal voor en Rydell Poepon schoot van dichtbij in de verste hoek.
Hoewel Ajax heerste en Excelsior niet in het spel liet komen, duurde het tot de 28ste minuut voordat de score werd verdubbeld. John Goossens soleerde aan de linkerkant van het veld en schoot de bal beheerst langs de ver uitgekomen doelman in het lege doel, 2-0. Vijf minuten later liet Ajax de toeschouwers genieten van een snelle aanval over de as van het veld en het was Vurnon Anita die de bal als laatste raakte, 3-0. In de 37ste minuut leek Ajax de voorsprong nog verder uit te bouwen. Na een aanval via Anita en Poepon schoot Goossens echter tegen de keeper op en een afstandsschot van Tayeb verdween net naast het vijandelijke doel. Daardoor was de ruststand 3-0.

Na rust nam Jordy Brouwer de positie in van Jeffrey Sarpong. De invaller trok in de 52ste minuut de bal voor en Poepon kon binnentikken, 4-0. Daarna waren er gevaarlijke momenten met Poepon en Mitchel Burgzorg in de hoofdrol, maar die leverden geen treffer op. Aan de andere kant trad doelman Marco van Duin goed op bij een één-tegen-één situatie waardoor Ajax de nul kon houden.

Aanvallend had Ajax nog wat in petto. Jordy Brouwer kopte in de 67ste minuut de bal uit een voorzet van Burgzorg binnen en zes minuten later zorgde Tayeb na een voorzet van Travis Reuser voor 6-0. De koek was nóg niet op, want de mooiste actie van de middag werd in de 76ste minuut gemaakt. Met een fabelachtige passeerbeweging liet Tayeb zijn tegenstander wezenloos achter en leverde hij een puike voorzet af op Brouwer die de eindstand op 7-0 bepaalde.

Opstelling Ajax A1: Marco van Duin; Mitchel Burgzorg, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Vurnon Anita (79. Yassine Ben-Moussa), Jeffrey Sarpong (46. Jordy Brouwer), John Goossens (70. Jan-Arie van der Heijden); Sergio Zijler, Rydell Poepon (70. Travis Reuser), Chakib Tayeb (79. Mitchell Donald)