Menu
Ajax A1 hervat NextGen in Moskou

Ajax A1 hervat NextGen in Moskou

Ajax A1 hervat de NextGen Series dinsdagavond met een uitwedstrijd tegen CSKA Moskou. De talenten van Ajax nemen het onder leiding van de nieuwe coach Alfons Groenendijk in de Russische hoofdstad op tegen de koploper van groep 3. Bij winst op CSKA neemt Ajax de koppositie over.

Het verschil tussen de A-junioren van Ajax en CSKA Moskou bedraagt momenteel drie punten. Belangrijk verschil is echter wel dat de Russen al twee wedstrijden meer gespeeld hebben dan Ajax. Bovendien kan de A1 uitstekende cijfers overleggen na de eerste twee duels. Zowel uit als thuis werd Molde FK met 5-0 verslagen.

Vorig seizoen reikte Ajax A1 tot de finale van de NextGen Series. In de finale was Internazionale na strafschoppen te sterk. De A1 maakte onder leiding van de inmiddels vertrokken Fred Grim furore tegen de A-jeugd van FC Barcelona en Liverpool.

De wedstrijd tussen CSKA Moskou en Ajax A1 begint dinsdag om 18:00 uur Nederlandse tijd. Aangezien het in Moskou drie uur vroeger is, wordt de wedstrijd daar 's middags gespeeld.

De eerstvolgende thuiswedstrijd in de NextGen Series staat op dinsdag 6 november gepland. Die avond neemt de A1 het op de Toekomst opnieuw op tegen CSKA. De groepsduels met de A-junioren van Chelsea staan begin 2013 op het programma. Definitieve data zijn hiervoor nog niet bekend.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst