Menu
Ajax A1 houdt Twente van scoren

Ajax A1 houdt Twente van scoren

Ajax A1 is in de Nike Eredivisie de eerste ploeg die FC Twente/Heracles A1 van winnen afhield. In Hengelo eindigde de topper zoals die begon, 0-0.

Na vijf wedstrijden had FC Twente/Heracles nog geen punt hoeven inleveren, ondanks de komst van PSV en Heerenveen naar het Oosten van het land. Want ook die duels won de combinatieploeg. Ajax A1 was dus gewaarschuwd. Zelf had de ploeg van Sonny Silooy een duel aan de tegenstander moeten laten en had weliswaar evenveel punten als Twente/Heracles, maar een duel meer gespeeld.
Dus stond er behoorlijk wat prestige op het spel in Hengelo. Daar was iedereen zich van bewust; ook de voetballiefhebbers, want het veld was helemaal omzoomd met belangstellenden.

Die werden niet teleurgesteld door de hoogste jeugdelftallen van beide clubs. Want de A-junioren deden aan klantenbinding. Kansen waren er genoeg te tellen en op basis van het aantal mogelijkheden had vooral de Amsterdamse ploeg een goal verdiend. In de eerste helft moest Twente het hebben van de gevaarlijke uitvallen, maar Ajax was vaker bij een treffer.
Al in de tweede minuut gaf Jordy Brouwer voor op Moestafa El-Kabir maar de rechtsbuiten van dienst was nét te laat om succesvol te zijn. Ook Jan-Arie van der Heijden (afstandsschot), Toby Alderweireld, Brouwer en Ricardo Sousa Campos misten net dat beetje extra dat nodig was om te scoren. In de 39ste minuut kreeg ook FC Twente een goede kans om de score te openen maar hun centrumspits werkte de bal net naast. Het slotwoord van de eerste helft was weer voor Ajax, want Siem de Jong had een redelijke kans om te scoren. Waar hij misschien een paar passen meer had kunnen zetten voor hij schoot, verkoos hij direct het doel onder vuur te nemen. Via de keeper ging de bal corner en datzelfde gebeurde toen Brouwer een voorzet van Van der Heijden op doel speelde.

Daardoor bleef het bij rust 0-0, maar in de tweede helft ging het vuurwerk en goede spel gewoon door. In dat bedrijf was het Siem de Jong die na twee minuten de handen van de keeper een doelpunt zag voorkomen en hij schoot zelf nog eenmaal naast. Tussen die twee momenten in had Brouwer voorlangs geschoten en was een middenvelder van FC Twente met een vrije trap dicht bij de 1-0. Vervolgens meldde Vito Wormgoor zich voorin. Tot twee maal toe lukte het ook de verdediger niet doel te treffen. In de laatste minuut kwam Ajax nog goed weg toen FC Twente nog een fraaie kans kreeg. Maar die laatste bal verdween over het doel van Koen Verhoeff, die daarmee de eerste keeper werd die FC Twente/Heracles dit seizoen van scoren wist af te houden.

Opstelling Ajax: Koen Verhoeff; Marco Neuvel, Vito Wormgoor, Toby Alderweireld, Nathaniel Will; Siem de Jong (66. Vlatko Lazic), Jordy Brouwer, Jan-Arie van der Heijden; Moestafa El-Kabir (61. Marvin Hasselbaink), Jordy Brouwer, Ricardo Sousa Campos