Menu

Ajax A1 in bekerduel simpel langs Helmond Sport

Ajax A1 heeft in het bekertoernooi eenvoudig afgerekend met Helmond Sport. Op Sportpark de Toekomst werd het 5-0. Jordy Brouwer was de prijsschutter van de middag. Hij scoorde vier keer.

Bij Ajax A1 keerden de WK-gangers Jeffrey Sarpong, Vurnon Anita en John Goossens terug in de basis. Tegenover hun rentree stond de afwezigheid van Marijn Sterk, Donovan Slijngard, Per Weirauch, Javier Martina en Rydell Poepon die allen met nationale selecties op pad waren. Bovendien was Johan Plat geblesseerd.

Veel verschil maakte dat eigenlijk in dit duel niet, want al binnen tien minuten stond Ajax op een keurige 2-0 voorsprong. In de zevende minuten gaf John Goossens prima voor en maakte Jordy Brouwer het netjes af. Brouwer schoot twee minuten later ook de 2-0 binnen. Daarna gebeurde er tot de rust niet zoveel meer, al kreeg Ajax in de niet erg hoogstaande wedstrijd nog wel genoeg kansen om het aantal doelpunten te vermeerderen.

Dat gebeurde echter pas na een dik uur voetbal. Vurnon Anita werd in de 64ste minuut in het penaltygebied gevloerd en Goossens benutte de strafschop, 3-0. Drie minuten later leverde Goossens wederom een goede voorzet af en stond Brouwer op de goede plaats om de bal er in te glijden, 4-0. Daarna kreeg de trefzekere Brouwer nog een dot van een kans, maar daarbij schoot hij prompt de bal over het doel. Twee minuten voor het einde maakte hij wel zijn vierde doelpunt van de middag. Uit een voorzet van Sergio Zijler schoot hij Helmond Sport naar een 5-0 nederlaag.

Opstelling Ajax A1: Marco van Duin, Mitchel Burgzorg, Marco Neuvel, Ivo de Heus (Christian Supusepa), Ruud Jong; Murat Yildirim, Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong; Sergio Zijler, Jordy Brouwer (88. Nathaniel Will), John Goossens.