Menu
Ajax A1 in blessuretijd langs Twente

Ajax A1 in blessuretijd langs Twente

Ajax A1 heeft een knappe 3-4-zege geboekt op FC Twente A1. Samet Bulut (2x), Vaclav Cerny en Adham El Idrissi maakten de doelpunten. Vijf minuten voor tijd stond Ajax nog met 3-2 achter.

Ajax begon goed aan het duel in Enschede en kwam na een klein half uurtje op 0-1 via Samet Bulut. ,,De eerste helft was prima", aldus Frank Peereboom. ,,De eerste 10 minuten probeerde Twente nog druk te zetten, maar daarna liepen ze steeds meer naar achteren. Eigenlijk hadden we twee, drie goals meer moeten maken, maar vanwege een slordigheid wordt het vlak voor rust gelijk. Dan ga je met een ander gevoel de kleedkamer in. Het begin van de tweede helft was ook niet goed, we verloren te veel duels en via de omschakeling komen zij op 2-1. Daarna pakten we het goed op."

Ajax kreeg het overwicht terug en kwam in de 61ste minuut via Vaclav Cerny op 2-2. Adham El Idrissi en Abdel Nouri werden ingebracht om Twente de genadeslag toe te dienen. Maar de Tukkers pakten een kwartier voor tijd opnieuw de voorsprong via een 'schampkopbal' van Jannik Landwehr. ,,Daarna zijn de jongens blijven vechten als leeuwen. Ze bleven druk zetten, gaven niet toe aan de vermoeidheid en sleepten uiteindelijk de zege uit het vuur." Invaller El Idrissi tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker, Bulut besliste het duel in blessuretijd met zijn tweede treffer. ,,Het was een zwaarbevochten, maar zeer terechte overwinning", besluit Peereboom, die maandag met zijn team naar Cyprus vliegt voor het UEFA Youth League-duel met Apoel.

Scoreverloop: 29. Bulut 0-1, 45. Thomas 1-1, 49. Dacruz 2-1, 61. Cerny 2-2, 75. Landwehr 3-2, 88. El Idrissi 3-3, 90+2. Bulut 3-4.

Ajax A1 Van Bladeren; Dankerlui, Mirani (46. Lartey Sanniez), Bergsma, Savastano; El Mahdioui, Cerny (62. El Idrissi), Vissers (69. Nouri); Bulut, Van de Beek, Dekker.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst