Menu
Ajax A1 in blessuretijd onnodig onderuit

Ajax A1 in blessuretijd onnodig onderuit

Ajax A1 leed zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag van het seizoen. Tegen FC Volendam A1 ging de ploeg van trainer Sonny Silooy met 2-1 onderuit. De Volendammers sloegen in blessuretijd toe.

ajax logo carrousel

Ajax A1 kon de prima competitiestart dus geen vervolg geven. In het vissersdorp zagen de Amsterdammers hun ongeslagen status in rook op gaan. ,,De nederlaag was onterecht'', zei jeugdsecretaris Hans Bijvank. ,,Aan de andere kant: als je zo veel kansen krijgt en niet benut, dan krijg je dit. We hadden alleen al in de eerste helft ruim voor kunnen staan.''

De Ajacieden deden direct na rust wel, wat eerder nog te moeilijk bleek. Marvin Hasselbaink bracht de gasten welgeteld een minuut na rust alsnog verdiend aan de leiding. De rechtsbuiten werkte de bal even hard als fraai in de verste hoek. ,,Op zo'n moment denk je dat we doorgaan'', aldus Bijvank. ,,Uiteindelijk pakte het helaas anders uit.'' Tien minuten na de openingsgoal moest Ajax-doelman Koen Verhoeff de gelijkmaker incasseren. Een afstandschot van Marijn de Kok zeilde buiten het bereik van de keeper in de rechterbovenhoek.

Gezien het wedstrijdbeeld na de 1-1 leek het duel recht af te koersen op een gelijkspel. In de reguliere speeltijd creëerden beide ploegen wel wat kansen, maar doelpunten leverde het niet op. Diep in blessuretijd kregen de mannen van Silooy alsnog een dure tegengoal te slikken. Centrale verdediger Toby Alderweireld verzond een pass die uiteindelijk werd onderschept door een Volendammer. Luttele meters over de middenlijn werd de bal met een technisch fraaie, afgemeten boog over de voor zijn doel geposteerde Verhoeff gewerkt: 2-1.

Ajax toonde veerkracht na de ongelukkige tegengoal. Verbeten jagend op een tweede Amsterdamse goal, belandde een inzet op de paal. In de rebound schoot invaller Moestafa El Kabir de bal uiteindelijk over het Volendamse doel. Bijvank: ,,We hadden op de valreep nog gelijk kunnen spelen. Afgelopen seizoen verloren we trouwens ook de uitwedstrijd tegen Volendam. FC Volendam wordt zo een echte angstgegner.''

Opstelling Ajax A1:
Verhoeff; Wormgoor, Alderweireld, De Jong (64. El Kabir), Supusepa; Ben-Moussa (46. Neuvel), Donald, Van der Heijden; Hasselbaink, Brouwer en Schell.