Menu
Ajax A1 in dubbele cijfers

Ajax A1 in dubbele cijfers

Ajax A1 heeft tegen ADO Den Haag revanche genomen voor de zware nederlaag tegen PSV eerder deze week. Op eigen veld kreeg ADO er ongenadig van langs, wat resulteerde in een 10-0-overwinning met vijf doelpunten van Lorenzo Ebecilio.

Uiteraard was trainer Frank de Boer een tevreden man zaterdagmiddag na de 10-0-zege op ADO Den Haag. ,,Het is een goede uitslag natuurlijk. Bovendien waren er hele mooie aanvallen bij en zag ik dingen terug waarop we hebben getraind. En ADO lag ons nou niet bepaald in de weg."

Ajax had al vroeg in de wedstrijd een penalty verdiend toen Christian Eriksen een obstructie op zich zag begaan door de doelman. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Twee minuten later stond Ajax wel op voorsprong. De voorzet was van Florian Jozefzoon op Eriksen, wiens inzet nog werd geblokt. Maar de meegelopen Ebecilio schoot bij de tweede paal attent de 1-0 binnen. Twee minuten later scoorde Rodney Sneijder uit een vrije trap 2-0. Goed storen in de 25ste minuut leverde Ebecilio een vrije doortocht op richting doelman, 3-0. Vier minuten later schoot Eriksen vanaf twintig meter droog in de hoek, 4-0. Negen minuten voor rust dacht de doelman van ADO dat Jozefzoon zou voorzetten op de goed bij de eerste paal opgestelde Geoffrey Castillion. De buitenspeler schoot echter direcht binnen, 5-0. Nog was het niet gedaan met de scoringsdrang van Ajax. Drie minuten voor rust werd het zelfs 6-0, toen Castillion teruglegde op Ebecilio.

,,Ik gaf in de rust aan dat we moesten proberen zo door te gaan tot de negentig minuten. Proberen de score te verdubbelen. Dat hebben ze goed gedaan. Er is blijvend druk gezet en er zijn veel kansen afgedwongen", aldus De Boer.

Net na rust kopte Ebecilio op de lat uit een corner van Jozefzoon en werd een vrije trap van Sneijder goed gekeerd door de ADO-doelman. Maar in de 53ste minuut strafte Eriksen een te korte terugspeelbal goed af, 7-0. Met Allón Worms en Jeffrey Dekker voor Sneijder en Eriksen bracht De Boer vers bloed binnen de lijnen en zij hadden direct goede kansen door beiden, in verschillende situaties, alleen op de keeper af te kunnen. Scoren lukte echter net niet. Maar daar had Ebecilio deze middag (bijna) een patent op. Hij trok in de 71ste minuut naar binnen en haalde hard uit, 8-0. Een combinatie tussen Rik Schouw en Ebecilio werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond, 9-0. Twaalf minuten voor tijd schoot Dekker na een een-twee de tiende binnen, 10-0.

Volgende week is een groot gedeelte van de A-junioren op reis met vertegenwoordigende elftallen. De competitie ligt volgend weekeinde dan ook stil.

Opstelling Ajax A1: Stan Berrevoets; Ruben Ligeon (46. Daan Brinkman), Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Rik Schouw, Rodney Sneijder (58. Allón Worms), Christian Eriksen (58. Jeffrey Dekker); Florian Jozefzoon, Geoffrey Castillion, Lorenzo Ebecilio

Lorenzo Ebecilio was de topschutter van de middag met vijf treffers. Lorenzo Ebecilio was de topschutter van de middag met vijf treffers.
Rodney Sneijder was succesvol uit een vrije trap. Rodney Sneijder was succesvol uit een vrije trap.
Geoffrey Castillion was bij meerdere goals betrokken. Geoffrey Castillion was bij meerdere goals betrokken.