Menu
Ajax A1 in halve finale Copa

Ajax A1 in halve finale Copa

Ajax A1 heeft de twee wedstrijden in de Gestion Copa Amsterdam zaterdagmiddag ruim gewonnen en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Het hoogste elftal uit de Ajax-jeugdopleiding won met 3-0 van het Braziliaanse Cruzeiro EC. Aan het einde van de middag werd ook het Slowaakse AS Trenčin verslagen met 3-0.

Ajax A1 speelde eerst tegen het Braziliaanse Cruzeiro EC. Cruzeiro, dat topvoetballers als Ronaldo, Maxwell en Maicon heeft voortgebracht, doet voor de vijfde keer mee aan de Copa. Twee keer eerder, in 2006 en 2008, won het Braziliaanse team het prestigieuze toernooi.

Het elftal van trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp startte sterk aan de wedstrijd en scoorde al gauw de 0-1. Na een goede steekpass zette aanvoerder Davy Klaassen zijn elftal op voorsprong in de zevende minuut. De gelijkmaker volgde bijna, maar doelman Warner Hahn maakte een fraaie redding met zijn voet en hield zijn doel schoon.

In de twintigste minuut volgde de tweede Amsterdamse treffer. Lorenzo Burnet maakte een prachtige actie door de bal vanuit de lucht te controleren, naar de andere kant van het veld te dribbelen, drie tegenstanders voorbij lopen en een fraaie voorzet leveren op Tom Boere. De spits schoot beheerst de 0-2 binnen. Rowendey Schoop kopte na de rust de 0-3 achter de keeper van Cruzeiro.

Na enkele uren rust volgde de tweede wedstrijd van de dag tegen AS Trenčin, dat eerder op de dag Borussia Dortmund versloeg met 2-0. AS Trenčin is nieuw op de Copa Amsterdam. Voor het eerst doet de club van voormalig Ajacied Tscheu La Ling mee aan het internationaal voetbaltoernooi. De Slowaakse roodwitten speelden om 17:00 uur tegen de Amsterdamse roodwitten.

Het duurde ongeveer twintig minuten voordat het eerste doelpunt viel. Lesly de Sa zorgde vanaf rechts voor een fraaie voorzet voor het doel van de Slowaken. Klaassen (foto) scoorde vanuit een omhaal de 1-0. Het was een prachtige afronding van de aanvoerder.

In de tweede helft volgde opnieuw een fantastisch doelpunt van Ajax. Yener Arica schoot vanaf de zijkant prachtig in de linkerhoek; 2-0. Klaassen gooide de wedstrijd enkele minuten voor tijd op slot door de 3-0 te maken.

Zondag speelt groepswinnaar Ajax A1 tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Gestion Copa Amsterdam.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst/Ajax.nl