Menu

Ajax A1 in halve finale tegen Willem II

Direct na afloop van de bekerwedstrijd tussen Ajax A1 en Excelsior A1 (6-3) werd er geloot voor de halve finales. Niet alleen bij de A-jeugd maar ook bij de B-junioren moesten de volgende wedstrijden uit de koker worden gehaald.

Bij de beste vier B-juniorenteams zaten nog zowel de B1 als de B2 van Ajax. Aan Clint Plak van de B2 de zware taak iedereen tevreden te stellen met de loting. Onder toeziend oog van de KNVB-vertegenwoordiger en technisch directeur Louis van Gaal grabbelde Clint de eerste bal uit de bak: Vitesse B1. Vervolgens trok hij zijn eigen team, wat betekent dat Ajax B2 een uitwedstrijd in Arnhem speelt. Ook voor Ajax B1 trok Clint een uitwedstrijd uit de koker. Dat elftal speelt bij Heerenveen B1.

Bij de A-junioren al geen ander verhaal. Ook Kenneth Vermeer trok voor zijn ploeg een uitwedstrijd. Tegenstander wordt Willem II in Tilburg. De andere halve finale bij de A-junioren gaat tussen AZ en Feyenoord en wordt afgewerkt in Alkmaar.

De KNVB stelt waarschijnlijk voor de duels op 27 maart te laten spelen. Mocht dat niet lukken, dan zal er voor de halve finales medio april een datum worden geprikt .