Menu
Ajax A1 in halve finale Terborg Toernooi

Ajax A1 in halve finale Terborg Toernooi

Ajax A1 heeft de tweede speeldag op het Terborg Toernooi prima afgesloten door zich te plaatsen voor de halve finales van het jeugdtoernooi. Daarin treft het eftal van Frank de Boer FC Twente.

Op de tweede speeldag kon het team van trainer Frank de Boer, die teruggekeerd is van verplichtingen bij het Nederlands elftal, op het Terborgtoernooi niet winnen van de opponenten. Nadat vrijdag het openingduel met 1-0 winnend was afgesloten, verloren de spelers van het hoogste elftal uit de Ajax-jeugdopleiding zaterdagochtend met 2-1 van Botafogo. ’s Middags speelde het team gelijk tegen De Graafschap (0-0).

Het duel met het Braziliaanse Botafogo verliep, ondanks de uitslag, prima voor de Ajacieden. ,,Ik ben zeer tevreden over het veldspel’’, reageerde trainer De Boer na afloop. ,,In de eerste helft hadden we ze als het ware weggespeeld. We waren de betere ploeg en het had zo 2-0 of 3-0 kunnen staan. Pas tien minuten voor het eind kwam daar verandering in.’’ Met twee counters aan de zijde van de Brazilianen kwam de stand op 2-1 te staan – Ajax-speler Aras Özbiliz had toen al gescoord – en verloor de Amsterdamse formatie.

Het tweede duel, tegen De Graafschap, eindigde doelpuntloos. ,,We hadden aan een gelijkspel genoeg’’, aldus De Boer. ,,We hebben ze vanaf het begin goed onder druk gezet en meerdere kansen gecreëerd, maar tot scoren kwamen we niet.’’ Het gelijke spel was goed genoeg voor het bereiken van de halve finales. De A1 haalde uit drie wedstrijden vier punten en bezet daarmee de tweede plek in de ‘Bordbusters Groep’, achter koploper Botafogo. In de andere poule, de ‘Kaak Groep’, neemt FC Twente de leiding.

Ajax neemt het in de halve finale van het jeugdtoernooi op tegen FC Twente. Deze wedstrijd vindt zondag plaats om 13.00 uur.

Uitslagen:
Ajax - Chivas Guadalajara 1-0
Botafogo - Ajax 2-1
Ajax - De Graafschap 0-0


Foto en tekst: Ajax.nl