Menu
Ajax A1 in halve finale Terborg

Ajax A1 in halve finale Terborg

Ajax A1 gaf het doelpuntrijke openingsduel van vrijdag (4-1 winst op China) zaterdag geen vervolg. Zowel het duel tegen Cruzeiro als dat tegen De Graafschap leverde geen treffers op. Maar desondanks eindigde Ajax als eerste in groep 'Kaak' en plaatste zich zodoende voor de halve finales van de 33ste editie van het Terborg toernooi.

Ajax A1 nam vrijdagavond een voorschot op de finaleronde door China met 4-1 terug te wijzen. In dezelfde groep bleef De Graafschap - Cruzeiro doelpuntloos, waardoor Ajax aan de leiding ging. Zaterdag trof Ajax De Graafschap, de club waartegen de Amsterdammers vorige week zaterdag landskampioen werd door een laat veilig gestelde 1-2 zege. Dit keer bleken beide teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Geen van beide teams wist het net te vinden waardoor er een 0-0 eindstand op het bord stond. Ook het duel tegen Cruzeiro eindigde onbeslist, 0-0. Daardoor heeft Ajax net als de Brazilianen en De Graafschap vijf punten uit drie wedstrijden. Maar Ajax heeft het beste doelsaldo en eindigt daardoor als eerste in de poule, voor Cruzeiro. De Graafschap kwam een doelpunt tekort om door te gaan op het prestigieuze jeugdtoernooi.

Zondag speelt Ajax om één uur de tweede kruisfinale tegen Mexico, de nummer twee van de andere groep. De finale staat om 16:00 uur op het programma, de troostfinale een uurtje eerder. De andere kruisfinale gaat tussen Cruzeiro en sc Heerenveen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst