Menu

Ajax A1 in sterke poule op Terborgtoernooi

Ajax A1 speelt tijdens het internationale A-jeugdtoernooi, dat wordt gehouden van 20 tot en met 22 mei in Terborg, de poulewedstrijden tegen Atletico Mineiro, China en Hertha BSC.

Jarenlang was ook Cruzeiro (de club waar Maxwell speelde voor hij bij Ajax kwam) van de partij, maar nu heeft de organisatie gekozen voor Atletico Mineiro. Deze club is hofleverancier voor de Braziliaanse onder-20 ploeg. De nationale ploeg van China heeft zich geplaatst voor het WK in Nederland en zal spelen in een andere poule dan waar Nederland in uitkomt. Hertha BSC is speciaal voor het Terborg Toernooi door de Duitse voetbalbond (DFB) vrijgesteld van de Duitse competitie om mee te mogen doen aan het sterk bezette jeugdvoetbaltoernooi in de Achterhoek. De ploeg uit Berlijn heeft nu al een straatlengte voorsprong op de rest van de concurrentie in de Duitse competitie. Aardige krachtmetingen derhalve voor de jeugdploeg van Ajax!


De indeling van de poules is als volgt:

BIEZE POULE

Boca Juniors
Nigeria
Feyenoord
PSV

SETPOINT POULE

Atletico Mineiro
China
Ajax
Hertha BSC

Poulewedstrijden vrijdag 20 mei:
17.25 uur Boca Juniors – PSV
18.20 uur China – Hertha BSC
19.15 uur Nigeria – Feyenoord
20.10 uur Ajax – Atletico Mineiro

De finale van het Terborg Toernooi zal zondagmiddag 22 mei om 17.15 uur aanvangen. Het tijdstip van de finale is verzet vanwege de competitiewedstrijd De Graafschap – Vitesse die ‘s middags in stadion De Vijverberg wordt gespeeld. Hierdoor hebben de bezoekers aan die wedstrijd ruimschoots de tijd om de finale van het Terborg Toernooi bij te wonen.