Menu
Ajax A1 in tweede helft ruim langs PSV

Ajax A1 in tweede helft ruim langs PSV

Ajax A1 heeft zaterdag in Eindhoven PSV A1 met 0-4 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Het team van trainer Sonny Silooy heeft met nog drie wedstrijden te spelen, drie punten achterstand op koploper Twente/Heracles.

Ajax trad tegen PSV aan met vier verdedigers, een ruit van vier man op het middenveld en twee aanvallers. Silooy hoopte de Eindhovenaren zo te verrassen, maar de tactiek had niet meteen het gewenste effect. ,,We kwamen niet in de problemen”, zei de Ajax-trainer na afloop. ,,Maar aanvallend konden we ook geen vuist maken. Daarom zijn we in de tweede helft gewoon weer met drie aanvallers gaan spelen.”

Die aanpassing bleek uiterst succesvol. Al na vijf minuten in de tweede helft kwam Ajax op voorsprong. Op aangeven van Marvin Hasselbaink maakte Erixon Danso de openingstreffer. PSV leek vervolgens even terug in de wedstrijd te komen, maar in de 68ste minuut kwam Ajax op 2-0. Via een corner van Jan-Arie van der Heijden belandde de bal bij Hasselbaink die eenvoudig kon inschieten. Hasselbaink, de tweede helft de beste man op het veld, stond ook aan de basis van de 3-0. Hij gaf tien minuten voor tijd vanaf de rechterkant voor op Frank Olijve, die door de benen van de PSV-doelman raak schoot. In blessuretijd maakte Siem de Jong de laatste treffer van de wedstrijd.

Ajax maakt met nog drie wedstrijden te spelen nog altijd kans op het kampioenschap. Koploper Twente/Heracles won zaterdag met 3-1 van Volendam, maar verspeelde vorige week twee dure punten tegen FC Groningen. ,,Het blijft spannend”, zegt Silooy over de titelkansen. ,,Het kampioenschap speelt weer een beetje in ons achterhoofd.”