Menu
Ajax A1 is Feyenoord de baas

Ajax A1 is Feyenoord de baas

In navolging van Jong Ajax vrijdagavond, is ook Ajax A1 2016 prima gestart. In Rotterdam versloeg de ploeg van trainer Frank Peereboom Feyenoord met 0-2.

Na de winterstop is de Eredivisie voor A-junioren opnieuw gestart. De beste ploegen van voor de jaarwisseling vormen samen een nieuwe competitie. En iedereen begint weer op nul punten.

De eerste helft verliep moeizaam voor zowel Ajax als Feyenoord. Dat was mede te wijten aan de omstandigheden van het veld, dat loodzwaar was. Ajax had moeite in het gewenste ritme te komen. Wel hadden de Amsterdammers via Ezra Walian een grote kans. ,,Die mogelijkheid had de 0-1 moeten zijn", vond trainer Peereboom na afloop. Net voor rust kwam de voorsprong er alsnog: Leon Bergsma kopte uit een corner raak, 0-1.

Na het trainingskamp met Ajax 1 speelde Kasper Dolberg met Ajax A1 bij Feyenoord.
Na het trainingskamp met Ajax 1 speelde Kasper Dolberg met Ajax A1 bij Feyenoord.

In de tweede helft had Ajax ondanks het gelijkwaardige spelbeeld, kans op de 0-2, maar ook Feyenoord kreeg mogelijkheden en mikte twee keer op de binnenkant van de paal bij doelman Jeffrey de Lange.

In de 62e minuut had Ezra Walian het team van Peereboom lucht kunnen verschaffen, maar hij miste een strafschop. Ook invaller Kai Sierhuis, gekomen voor Kasper Dolberg die na een overtreding het veld moest verlaten, had het vizier niet op scherp staan bij een levensgrote kans. ,,Zo hielden we Feyenoord in de wedstrijd", analyseerde Peereboom. ,,Zij geloofden daardoor nog in de 1-1."

Vier minuten voor tijd kwam de 0-2 er toch. Een goed uitgespeelde aanval via Sierhuis en Eiting werd door Vince Gino Dekker met zijn rechtervoet afgerond. ,,Qua arbeid en vechtlust deden we niet onder voor Feyenoord. Je hoopt tevens dat er ook te genieten valt. Dat was door de moeilijke omstandigheden nog niet vaak het geval. Maar we hebben ook pas één training met de hele groep gehad. We zijn blij met het resultaat, zeker omdat het de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie is."

Dani de Wit is nauwelijks te stoppen.
Dani de Wit is nauwelijks te stoppen.

Scoreverloop: 42. Bergsma 0-1, 86. Dekker 0-2

Opstelling: De Lange; Zeefuik, Bergsma, De Ligt, Blöte; Eiting, De Wit, Bay (64. Mazraoui); Walian (66. Nunnely), Dolberg (74. Sierhuis), Dekker

Tekst en foto: Ajax.nl