Menu

Ajax A1 kampioen van Nederland

De A1 van Ajax is zaterdag kampioen geworden van de Shell Eredivisie. Door een 5-2 overwinning op Feyenoord in de Amsterdam ArenA veroverde de ploeg van trainer Danny Blind de landstitel.

De junioren van Ajax speelden volgens trainer Danny Blind niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Hoewel de Amsterdammers bij rust al comfortabel met 3-0 leidden, door twee treffers van Ryan Babel en een van Robbert Schilder, was de coach niet tevreden met het vertoonde spel. ,,De voorsprong was geflatteerd. Feyenoord maakte het ons moeilijk en ik vond dat we niet ons niveau haalden'', aldus Blind. ,,We haalden natuurlijk wel een hoog rendement uit onze mogelijkheden, al kregen we ze ook soms op een presenteerblaadje aangeboden. Maar ik had nooit het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden. Misschien kwam dat ook wel door het spelen in de ArenA en de druk van het kampioenschap.''

Vrij snel in de tweede helft maakte Jerghinio Sahadewsing er zelfs 4-0 van. Feyenoord weigerde echter om mee te werken aan een monsterzege voor de aanstaande kampioenen en kwam terug tot 4-2. Invaller Gerard Aafjes maakte aan de eventuele onzekerheid een einde door in de slotfase de 5-2 binnen te schieten.

Aanvoerder Hedwiges Maduro kon zo toch even later met een brede glimlach de kampioensschaal tonen aan de toeschouwers die de tribune van de ArenA bevolkten. Ook Danny Blind stond er lachend bij. ,,Vandaag vond ik het niet zo goed, maar ik ben wel zeer tevreden over het gehele seizoen. Deze groep is een waardige kampioen. We hebben goede wedstrijden gespeeld en, wat het belangrijkste is, de spelers hebben zich individueel goed ontwikkeld'', liet Blind weten.