Menu
Ajax A1 kan Groningse muur niet slechten

Ajax A1 kan Groningse muur niet slechten

Ajax A1 ziet door een 0-0-gelijkspel tegen FC Groningen A1 de concurrentie dichterbij komen. De voorsprong van de koploper in de Eredivisie op naaste belager sc Heerenveen is geslonken tot drie punten.

Ondanks enkele kansen wist Ajax A1 niet te scoren tegen FC Groningen A1. Ondanks enkele kansen wist Ajax A1 niet te scoren tegen FC Groningen A1.

,,Het was een hele leerzame middag", constateerde trainer Frank de Boer. ,,Mijn spelers zijn voor het eerst in aanraking gekomen met een team dat geen enkele behoefte had om te voetballen. Zij kwamen om niet te verliezen en trokken zich ver terug op hun eigen helft." FC Groningen hield de linies dicht op elkaar waardoor Ajax de groenwitte muur moest zien te slechten. ,,Dat was best lastig, want we begonnen zelf erg slordig." Wel kreeg Ajax via de vleugelspelers Florian Josefzoon en Marvin Zeegelaar kansen op de openingstreffer. ,,Vooral Florian was erg goed in vorm", vond De Boer. ,,Beide hadden prima voorzetten in huis, maar telkens was het net niet."

Vlak na de rust greep de coach in door Timothy van der Meulen te wisselen voor Ricardo van Rhijn. ,,Op die manier wilde ik meer voetbal in de ploeg krijgen." Dat sorteerde weliswaar effect, maar tot een doelpunt leidde het niet. Zeegelaar en Josefzoon kregen wederom enkele kansen, de buitenspelers mistten het kleine beetje geluk in de afronding. ,,Zelfs een extra spits, ik bracht Attila Yildirim, mocht niet baten. We waren gewoon net niet gelukkig genoeg." Wel hoopt De Boer dat zijn van dit soort wedstrijden leert. ,,Je moet geduld hebben, wachten op de kans. Als speler van Ajax ga je dit soort wedstrijden, waarin de tegenstander niets meer doet dan verdedigen, nog veel vaker tegenkomen."

Ondanks het puntenverlies blijft het elftal van De Boer koploper in de Eredivisie. Wel is de voorsprong op de nummer twee, sc Heerenveen, iets geslonken tot drie punten. Volgend weekend wacht Ajax A1 een uitwedstrijd bij De Graafschap.

Opstelling Ajax A1: Sergio Padt; Roly Bonevacia, Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen (57. Ricardo van Rhijn), Randel Shakison (76. Lorenzo Burnet); Lorenzo Ebicilio, Rodney Sneijder (80. Atilla Yildirim), Tom Overtoom; Florian Josefzoon, Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar.