Menu

Ajax A1 kan ook in storm niet winnen van AZ

De A1 van AZ blijkt voor de Ajax A1 een niet te nemen vesting dit seizoen in de Shell Jeugdcompetitie. Verloren de Amsterdammers al in de thuiswedstrijd van AZ, in Alkmaar was het niet anders, 2-1.

Het elftal van trainer Danny Blind moest het in de uitwedstrijd tegen AZ stellen zonder de geblesseerde Rachid Tiendalli, die de laatste weken zeer productief was. Ook Ryan Babel staat nog buitenspel wegens een blessure.

Hoewel veel duels in de Landelijke A-jeugd van het programma waren geschrapt, lag het veld in Alkmaar er prima bij. De weersomstandigheden waren met storm en regen minder plezierig.

Halverwege de eerste helft kon een aanvaller van AZ plotseling alleen voor Kenneth Vermeer opduiken. De Amsterdamse goalie was kansloos en zag zijn ploeg op achterstand komen. Tien minuten later kopte Hedwiges Maduro Ajax langszij, maar een benutte penalty vlak voor rust zorgde ervoor dat de formatie van Blind met een 2-1 achterstand naar de kleedkamers ging.

In de tweede helft waren er genoeg mogelijkheden geweest voor Ajax om een verdiend punt uit Alkmaar mee te nemen, maar de kansen werden niet benut. De bal ging op de paal, net naast of net over, maar niet achter de AZ-doelman. AZ kreeg op zijn beurt ook kansen, maar de goed keepende Kenneth Vermeer hield zijn doel verder schoon.

De nederlaag betekende dat Ajax hun provinciegenoten uit de Kaasstad weer naast zich moeten dulden op de ranglijst. Ajax heeft echter nog wel een wedstrijd te goed.

Stand:

De stand:
Ajax 13-31
AZ 14-31
Feyenoord 13-24
Willem II 13-24
PSV 13-23
ADO Den Haag 14-20
sc Heerenveen 12-17
Vitesse 13-15
Twente/Herac. 11-13
Sparta 12-13
FC Utrecht 13-13
NEC 12-12
FC Den Bosch 14- 7
Emmen 13- 4