Menu
Ajax A1 kent goede start in NextGen

Ajax A1 kent goede start in NextGen

Ajax A1 is het nieuwe seizoen van de NextGen Series goed begonnen. De finalist van de vorige (en tevens eerste) editie van de ‘mini-Champions League’ versloeg het Noorse Molde FK woensdagavond met 0-5. Viktor Fischer drukte met drie doelpunten zijn stempel op de wedstrijd.

De A-junioren keken dinsdagavond naar de prestaties van hun oudere collega-Ajacieden, die in Duitsland op het hoogste niveau voetbalden tegen Borussia Dortmund. Een dag later was het de beurt van de A1. In de tweede editie van de ‘mini-Champions League’ speelde het team van Fred Grim en Kenneth Perez tegen Molde FK. Grim stuurde een sterk elftal het veld in. Lucas Andersen speelde voor het eerst in het Ajax-shirt. ,,Andersen is een hele frisse speler met een grote bereidheid. We hebben hem op links laten spelen en dat zorgde voor enorm veel dreiging'', vertelde Grim na afloop.

De A1 startte goed aan de wedstrijd in het Aker Stadion. De gasten uit Amsterdam kwamen in de openingsfase tot een grote kans van Lesley de Sa. De buitenspeler schoot in de zevende minuut de bal op de paal. Molde werd daarmee gewaarschuwd. Voor De Sa was het een opwarmertje, want even later kwam hij wél tot scoren. In de veertiende minuut scoorde de buitenspeler uit een hoekschop van Viktor Fischer: 0-1. Na de openingstreffer bleef Ajax druk zetten op de tegenstander en vooral goede kansen creëren. Nieuweling Andersen begon samen met Queensy Menig een prima aanval, maar zag Menig net naast schieten. In de 19e minuut was het opnieuw raak. Fischer krulde via een afstandsschot de bal achter Opheim: 0-2.

Nick de Bondt in actie tegen Molde FK. Nick de Bondt in actie tegen Molde FK.

De doelman van Molde kreeg het in de 25e minuut even moeilijk. Opheim maakte in de zestienmetergebied een overtreding op De Sa en de scheidsrechter kende direct een strafschop aan Ajax toe. Menig schoot vanaf de penaltystip net naast. Ook na de penalty bleef Ajax opkomen en druk uitoefenen op Molde. Fischer kopte over doel en even later zag de Deen de bal weer over gaan na een fraai een-tweetje met Andersen.

In de tweede helft kwam Fischer opnieuw tot scoren. In de 65e minuut speelde hij zich vrij en schoot zijn tweede doelpunt achter Opheim. Vlak voor tijd maakte ‘man of the match’ Fischer zijn derde treffer van de avond. De Sa zette de bal goed voor en Fischer kon prima afmaken. Enkele seconden voor het eindsignaal scoorde Fabian Sporkslede het vijfde Ajax-doelpunt.

Met creativiteit, mooi voetbal en fraaie goals speelde de A1 een prachtige wedstrijd tegen Molde. ,,Ik heb het team een groot compliment gegeven'', zei Grim trots. ,,Wat mij het meest deugd is de manier waarop alles tot stand is gekomen. We kenden een flitsende start, bleven druk zetten op de tegenstander en voetballend was het gewoon heel goed. Dit is zeker een mooi begin van de NextGen Series. Resultaat is binnen, nu moeten we ons focussen op de eerstvolgende wedstrijd tegen AZ zaterdag.''


Scoreverloop: 14. De Sa 0-1, 19. Fischer 0-2, 65. Fischer 0-3, 81. Fischer 0-4, 93. Sporkslede 0-5.

Opstelling Ajax A1: Van der Hart, Tete, Gravenberch (60. Kuipers), Van Koesveld (72. Noordhoff), Rosheuvel, Sporkslede, De Sa, El Hasnaoui (72. Keskin), Menig (78. De Bondt), Fischer, Andersen (60. Anderson).


Tekst: Ajax.nl
Foto's: NextGen Series