Menu
Ajax A1 klaar voor 'Copa'

Ajax A1 klaar voor 'Copa'

Trainer Bob de Klerk bereidt zich deze vrijdagmiddag met zijn groep voor de laatste keer voor op het Copa Amsterdam toernooi. Met Ajax A1 zal hij proberen de prestatie van vorig seizoen te evenaren en hopelijk zelfs te verbeteren. Toen reikten de Ajacieden tot de finale waarin AZ niet kon worden verslagen.

,,Het toernooi is voor ons geslaagd als we de kruisfinales spelen en winnen en zo de finale halen. Maar eigenlijk is het natuurlijk pas écht geslaagd als we met de beker in ons hand staan”, aldus de trainer van de A1 die zijn vaste compagnon Frank de Boer moet missen. De Boer zit met het Nederlands elftal midden in de WK-voorbereiding. ,,Of ik het doe of Frank, maakt voor de groep en voor onszelf niet zoveel uit. Het is meer de buitenwereld die het jammer vindt dat Frank er tijdens het Copa Amsterdam toernooi niet bij is. Dat kan ik wel begrijpen. Het is toch Frank de Boer en ik ben maar Bob de Klerk.”

Ajax A1 zal na de middagtraining klaar zijn voor het toernooi, waarop het zaterdagmiddag tegen Sevilla speelt. ,,Het is een fantastisch toernooi en dat het in Amsterdam is, maakt het misschien iets specialer, maar we speelden eerder op het Terborgtoernooi en ook dat is fantastisch. Voor ons is elk toernooi belangrijk. Zowel op Terborg als Copa zijn er internationale topclubs met wie we ons kunnen meten. Het Copa krijgt veel publiciteit door FCNH. Die jongens willen zich natuurlijk bewijzen en laten zien hoe goed zij zijn.”

De jeugdige talenten moeten negen potentiële basisspelers missen, omdat een aantal met Oranje -19 een EK-ticket hoopt af te dwingen dit weekend en omdat er spelers met Ajax 1 mee zijn naar Curaçao. ,,Het zal een andere basis zijn dan tijdens de andere toernooien; maar dat wil niet zeggen dat deze jongens minder zijn!”

Bij Ajax A1 zullen twee jongens van AS Trencin uit Slowakije stage lopen. De technische leiding had het tweetal gezien tijdens het Breukelentoernooi, dat door de club van oud-Ajacied Ling wordt geleid, en uitgenodigd voor een stage. De Paraguyaan Salines is de bekendste van de twee. Hij liep voor zijn stage bij Ajax mee bij Chelsea.

Selectie Ajax -19:

Warner Hahn
Kees Heemskerk
Ruben Ligeon
Joël Veltman
Dico Koppers
Nicolai Boilesen
René Osei Kofi
Rik Schouw
Tim Receveur
Joeri de Kamps
Florian Jozefzoon
Jody Lukoki
Tom Boere
Yanic Wildschut
Jeffrey Dekker
Iljaas Rodjan
Jorge Salinas
Fanendo Adi


Foto en tekst: Ajax.nl