Menu
Ajax A1 klaar voor laatste klus

Ajax A1 klaar voor laatste klus

Ajax A1 is klaar voor de grote laatste klus van het seizoen. Zaterdagmiddag wacht, na een lange busreis naar Susteren, de bekerfinale tegen PSV A1. Trainer Bob de Klerk heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

De A-junioren kunnen zaterdagmiddag om 16.30 uur weer beschikken over Rodney Sneijder, Lorenzo Ebecilio en Ricardo van Rhijn; het drietal ontbrak nog op de Copa Amsterdam maar is voor de bekerfinale weer present. ,,We gaan er een ├ęchte finale van maken", belooft trainer Bob de Klerk, die het zonder Frank de Boer moet stellen. De collega-trainer heeft verplichtingen met het Nederlands elftal. ,,Hoewel je merkt dat het de laatstje loodjes van het seizoen zijn en sommigen op hun tandvlees lopen, hebben we er veel zin in. Donderdag kwam Frank nog even en hebben we samen de training geleid. De groep was scherp."

Dat de finale helemaal in het zuiden des lands is, is niet echt in het voordeel van de Amsterdammers. ,,We gaan om half twaalf weg, rijden dan anderhalf uur, zullen wat eten en de benen strekken en dan weer de bus in om het laatste stukje naar Susteren af te leggen." Wat dat betreft zijn de Brabanders iets in het voordeel. Zij hoeven niet zo ver te reizen.

In de competitie-ontmoetingen won Ajax thuis en verloor de Amsterdamse ploeg in Eindhoven. ,,Ik heb er een goed gevoel over. De groep wil wel. Er is een prijs te verdienen en dat we tegen PSV spelen is altijd leuk!"

Behalve Ajax A1 komt ook de B1 in actie. De kampioenen van trainer Robin Pronk spelen in de Supercup tegen Sparta B1. Ajax D3 van trainer Eddy van Schaick komt uit tegen Haarlem D1, ook zij spelen om de Supercup.

Tekst en foto: Ajax.nl