Menu
Ajax A1 klopt Feyenoord in beker

Ajax A1 klopt Feyenoord in beker

Ajax A1 bewees ook in het bekertoernooi dat de afgelopen twee maanden progressie is geboekt. Op de Toekomst wonnen de Amsterdammers met 1-0 van Feyenoord.

Trainer Sonny Silooy was zeer benieuwd hoe de progressie van zijn pupillen zich zou verhouden tot die van de Feyenoord-talenten. Tegen die club was acht weken geleden immers de laatste nederlaag geleden in de competitie. ,,Op deze wedstrijden zitten de jongens te wachten en vanuit de opleiding gezien leren ze ook het meeste van de duels tegen Feyenoord. In de competitiewedstrijden kwamen we ook 1-0 voor en hadden we 2-0 moeten maken, maar daarin slaagden we niet en Feyenoord liep toen door slordigheden van ons geflatteerd uit naar 1-4. Nu waren we veel minder slordig.”

Zowel Ajax als Feyenoord liet dit bekerduel goed voetbal zien en het waren de Rotterdammers die in de beginfase het initiatief namen waardoor Ajax met de rug tegen de muur kwam te staan. Succes leverde het korte overwicht de gasten niet op. Na twaalf minuten nam Ajax het heft in handen. ,,Als je initiatief neemt, ben je creatief en ook dominant. Als die drie elementen aanwezig zijn dan win je meestal”, redeneerde de trainer.

Dat gebeurde ook in deze open wedstrijd. Twee minuten na rust zette Deniz Aslan de aanval op aan de rechterkant, vond hij Vlatko Lazic in de vrije ruimte en Lazic schoot de bal op doel. De Feyenoord-doelman verwerkte de inzet slecht, waarna Erixon Danso er als de kippen bij was om de openingstreffer te maken, 1-0.

Ajax bleef goed georganiseerd spelen en wist bijna altijd de tweede bal op het middenveld te veroveren. ,,In elke linie hebben we wel een of twee spelers die zeer dreigend zijn, met of zonder bal”, complimenteerde Silooy zijn ploeg. Toch had Feyenoord door een onoplettend moment langszij kunnen komen. Een Ajacied stapte te laat toen de buitenspelval werd opengeklapt en zag tot zijn schrik een Feyenoorder recht op doelman Sergio Padt afkomen. De Ajacied won het duel waardoor de voorsprong op het bord bleef staan. In de laatste minuut had Danillo Sousa Campos de beslissing op zijn voet, maar omdat hij te laag inschoot ging de kans verloren. Kort daarna floot scheidsrechter Wigchers voor het einde. ,,Ik wil de heer Wigchers complimenteren voor zijn leiding”, sprak Silooy na afloop. ,,Hij floot heel goed; liet doorspelen waar het kon en greep alleen in als het écht nodig was. Ook dankzij hem was dit een goede wedstrijd. De Feyenoord-coach Jean-Paul van Gastel kon ook met opgeheven hoofd het veld af, want het was van beide kanten een goede wedstrijd.”

Opstelling Ajax A1:
Padt; Aslan (60. Schell), Alderweireld, Blind, Supusepa; Tillema (77. Resida), Olyve, Will; Lazic (67.Uiterloo), Danso (82. Zeegelaar) en Sousa Campos.