Menu
Ajax A1 klopt Groningen

Ajax A1 klopt Groningen

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de aansluiting behouden met koploper FC Twente/Heracles. De Ajacieden wonnen hun wedstrijd met 2-0 van FC Groningen.

Qua veldspel was de wedstrijd Ajax en FC Groningen niet al te best, vond secretaris Hans Bijvank na afloop van het duel op sportpark de Toekomst. Maar de uitslag van 2-0 was er een naar tevredenheid. In de vijfde minuut ging een schot van FC Groningen via de lat over en daarna bleef het rustig voor beide doelen. Groningen speelde fysiek, wat misschien te verwachten viel na de recent verloren thuiswedstrijd tegen Volendam.
Na 23 minuten drong Ajax meer aan en via een vrije trap van Toby Alderweireld en een schot van Siem de Jong kwamen de Groningers onder druk te staan. Na een half uur profiteerde John Goossens toen hij de bal van een tegenstander kreeg. Hij schoot laag in de verste hoek keurig raak, 1-0. Drie minuten later was de jeugdinternational opnieuw dicht bij een treffer, maar nu ging het schot voorlangs. Op slag van rust had Ajax de voorsprong nog bijna verdubbeld. Na een mooie combinatie tussen Mitchell Donald en Goossens kwam de eerdere doelpuntenmaker net een teenlengte te kort om de bal al liggend binnen te schieten.

Aan het begin van de tweede helft waren het de Groningers die op jacht gingen naar de gelijkmaker. Een schot van Michael Nonni ging net naast en Koen Verhoeff redde uitstekend op een inzet van Mesut Eslik. Daarna gingen de gastheren weer in de aanval. John Goossens passeerde de vleugelverdediger en schoot raak, 2-0. Er waren 64 minuten gespeeld. In de slotfase stuitte De Jong nog op de keeper en in de laatste minuut was de beste kans voor Ricardo Sousa de Campos. De invaller schoot alleen voor de keeper tegen de doelman aan waardoor er aan de 2-0 stand niets meer veranderde.

Opstelling Ajax A1: Koen Verhoeff; Marco Neuvel, Vito Wormgoor (74. Ismo Vorstermans), Toby Alderweireld, Nathaniel Will; Siem de Jong, Mitchell Donald (65. Ricardo Sousa Campos), Jan-Arie van der Heijden; Marvin Hasselbaink (68, Jordy Schell), Jordy Brouwer (63. Moestafa El-Kabir), John Goossens (85. Renaldo Jongebloet)