Menu
Ajax A1 klopt Volendam

Ajax A1 klopt Volendam

Ajax A1 heeft vrijdagavond met 5-0 gewonnen van Volendam A1. Voor de Amsterdammers scoorden Joël Tillema, Jordi Schell, Renaldo Jongebloet, Kevin Huijsman en Leandro Resida.

Ajax A1 kwam moeizaam op gang op vrijdagavond. De wedstrijd was een dag naar voren gehaald, omdat zaterdag zowel de A2 als de B1 op het programma stonden. Nog een team op dat tijdstip was qua personele bezetting niet haalbaar.Voor Volendam was het vervroegen geen probleem.

De gasten kwamen zelfs beter uit de startblokken en kregen in de beginfase enkele goede kansen. Ajax leed een aantal keer slordig balverlies waardoor doelman Roy Ouwerkerk diverse malen reddend moest handelen. Het duurde tot na het half uur voordat Ajax tot scoren kwam. Daar was wel een strafschop voor nodig. In eerste instantie redde de Volendamse doelman op de inzet van Renaldo Jongebloet, maar Joël Tillema was alert en schoot alsnog de openingstreffer binnen.

De Ajacieden, in dit geval Deniz Aslan, lieten hun Volendamse opponent regelmatig de hielen zien. De Ajacieden, in dit geval Deniz Aslan, lieten hun Volendamse opponent regelmatig de hielen zien.

De goal brak de spreekwoordelijke ban en de talenten van Ajax regen kans aan kans. Doelpunten kwamen er aanvankelijk nog niet uit voort, tot drie minuten voor rust de tweede Amsterdamse goal op het scorebord werd gezet. Jordi Schell schoot de bal uit een vrije trap prachtig binnen.

In de tweede helft kwam er meer beweging in het spel van Ajax en ging ook de amusementswaarde omhoog. In de 55ste minuut scoorde Jongebloet de 3-0. Ook na die derde treffer creëerde de thuisploeg kansen genoeg, maar werden er te weinig mogelijkheden verzilverd. Twaalf minuten voor tijd schoot Kevin Huijsman de bal met links in de kruising, 4-0. Het laatste woord was aan Leandro Resida. Hij werkte de bal na een een-tegen-een situatie met de Volendamse rechtsback in de verre hoek. Bij 5-0 stokte de productie. Ajax A1 kan zich nu gaan richten op de halve finale van de beker, aanstaande donderdag tegen PSV in Eindhoven.

Trainer Sonny Silooy gebruikte geen wissels. De reservespelers van deze wedstrijd moeten morgen vol aan de bak met Ajax A2 tegen Vitesse A1. Vanwege diezelfde topper speelden ook Marvin Zeegelaar en Tom Overtoom vrijdag niet. ,,Ik gun hun zo'n topper tegen Vitesse. De winnaar van die wedstrijd wordt waarschijnlijk kampioen. Van die wedstrijd leren die jongens meer dan van een wedstrijd, met alle respect, tegen Volendam", aldus Silooy.

Ajax-spits Renaldo Jongebloet haalt uit. Ajax-spits Renaldo Jongebloet haalt uit.

Opstelling Ajax A1: Roy Ouwerkerk; Deniz Aslan, Darryl Lachmann, Toby Alderweireld, Kevin Huijsman; Joël Tillema, Leandro Resida, Frank Olyve; Jordy Schell, Renaldo Jongebloet, Vlatko Lazic.