Menu
Ajax A1 knokt zich naar zege

Ajax A1 knokt zich naar zege

Ajax A1 heeft zaterdag op bezoek bij De Graafschap een 3-2-zege geboekt. Het team van trainer Alfons Groenendijk poetste een 2-0-achterstand in een overwinning om. Nick de Bondt, Queensy Menig en Sheraldo Becker scoorden namens Ajax. De Graafschap speelde driekwart wedstrijd met tien man na een rode kaart voor de keeper in de 21ste minuut.

Opnieuw kreeg Ajax A1 met een dit seizoen telkens terugkerend euvel te maken. Zodra er in een wedstrijd lastige omstandigheden (sneeuw, regen of slecht veld) zijn, geven de A-junioren te vaak niet thuis. Ook bij De Graafschap was dat zaterdagmiddag het geval. Tot teleurstelling van coach Alfons Groenendijk. ,,We wisten vooraf dat we op een heel slecht veld zouden spelen. Op zo’n ondergrond wordt toch wat anders gevraagd dan wij lange tijd brachten.”

Groenendijk kon dan ook onmogelijk tevreden zijn over hetgeen Ajax in negentig minuten liet zien. ,,In de eerste helft schoten we heel erg tekort. Tegen een tegenstander als De Graafschap mag je niet zomaar na 35 minuten op een 2-0 achterstand staan. Soms moet je vechten voor een resultaat, maar die houding zag ik pas na rust terug.”

Ajax speelde bijna zeventig minuten met een man meer. Halverwege de eerste helft moest de keeper van De Graafschap naar de kant na een handsbal buiten het zestienmetergebied. Door de overtalsituatie en de 2-1 achterstand wisselde Groenendijk halverwege verdediger Tom Noordhoff voor aanvaller Sheraldo Becker. In een 3-4-3-formatie probeerde Ajax de achterstand vervolgens om te buigen. Iets dat in de eerste minuut na rust direct lukte dankzij een goal van Queensy Menig: 2-2.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax voor het eerst op voorsprong. Op aangeven van Darren Rosheuvel speelde invaller Becker zijn man uit en scoorde vervolgens: 2-3. Daarmee was de 2-0-achterstand in ieder geval teniet gedaan. Toch zal er komende week nog het nodige worden nabesproken op de Toekomst. Groenendijk: ,,Je treft niet altijd een biljartlaken aan. Soms zijn de omstandigheden een stuk lastiger en speel je op een slecht veld. Daar moet je als team op kunnen anticiperen. Dat hebben vanmiddag een helft lang verzuimd.”

Scoreverloop: 19. 1-0, 35. 2-0, 44. De Bondt 1-2, 46. Menig 2-2, 65. Becker 2-3

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Tete, Noordhoff (46. Becker), Riedewald, Rosheuvel, Van den Boomen, Keskin (80. Papamelodias), Anderson, Lazic, Menig, De Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst