Menu
Ajax A1 komt flitsend uit de winterstop

Ajax A1 komt flitsend uit de winterstop

Ajax A1 is zaterdag flitsend uit de winterstop gekomen. Op bezoek bij Willem II/RKC A1 won het team van coach Fred Grim met duidelijke cijfers: 0-6. De koploper van de Eredivisie voor A-junioren domineerde de wedstrijd negentig minuten en zag dat in de score en goed spel beloond. Viktor Fischer maakte twee van de zes goals.

Grim zag in Tilburg een ‘geweldige wedstrijd’ aan zich voorbijtrekken. Tegen een defensief Willem II bleef Ajax negentig minuten lang geconcentreerd en geduldig op zoek naar de overwinning. ,,Het team heeft zich goed aan de tactische afspraken gehouden. Daardoor hebben we de hele wedstrijd druk kunnen zetten op een verdedigend spelend Willem II. Telkens weer vonden we de goede oplossing om het de tegenstander lastig te maken.”

Geholpen door een snelle treffer van Davy Klaassen in de eerste minuut domineerde de A1 het duel met de nummer vijf vervolgens de hele wedstrijd. Dankzij goals van Viktor Fischer (25e minuut) en Rowendy Schoop (45e minuut) kon de koploper vervolgens met een riante voorsprong gaan rusten. Ook in de tweede helft hield de A1 het ritme van scoren vast. Binnen zes minuten was de tussenstand opgelopen naar 0-5 via goals van opnieuw Fischer en Ouasim Bouy. Invaller Abdelmalek El Hasnaoui bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 0-6.

Grim: ,,Het was goed om te zien dat Ouasim Bouy en Davy Klaassen vanmiddag het voortouw namen. Terwijl wij eerder deze maand met de A1 op trainingskamp op Cyprus zaten, waren zij met het eerste elftal in Brazilië. Dan is het altijd lastig om het gelijk daarna weer te laten zien bij een lager team. Ze hebben het echter geweldig opgepakt. Ouasim en Davy hebben duidelijk laten zien dat ze met het eerste zijn mee geweest. Het hele team ging er beter door spelen.”

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Danzell Gravenberch (46. Mike Busse), Youssef Fennich, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Fabian Sporkslede, Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Lesley de Sa (50. Abdelmalek El Hasnaoui), Rowendy Schoop (46. Nick de Bondt), Viktor Fischer (65. Darren Rosheuvel).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst