Menu

Ajax A1 laat Utrecht achter zich

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark de Toekomst goede zaken gedaan door FC Utrecht A1 met 4-0 te verslaan. Voor rust scoorde Donovan Slijngard en John Goossens. In de tweede helft verdubbelden Jeffrey Sarpong en Vurnon Anita de productie.

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat Ajax met een voorsprong zou gaan rusten. Het team van trainer Sonny Silooy begon slap aan het karwei terwijl FC Utrecht behoorlijk fel van leer trok. Dat resulteerde in een bal die van de lijn werd gehaald en een paar gevaarlijke uitvallen.

Toch ontworstelde Ajax zich aan de Utrechtse druk. Donovan Slijngard zette in de 27ste minuut goed door, kreeg de bal tot twee keer toe ietwat gelukkig mee, maar schoot vervolgens snoeihard raak, 1-0. Drie minuten later was de stand al verdubbeld. Jeffrey Sarpong ging op links door. De middenvelder trok uitstekend voor waar John Goossens stond om de bal binnen te werken, 2-0. Zo ging Ajax tegen de verhouding in met een comfortabele stand de rust in.

In de tweede helft namen de Amsterdammers, ook geruggesteund door die voorsprong, het heft in handen en FC Utrecht was nergens meer. In de 51ste minuut trok Sergio Zijler van rechts goed voor en kopte Sarpong in de bovenhoek raak, 3-0.
Een minuut later kwam Ajax-doelman Marco van Duin met de schrik vrij toen een bal boven hem op de lat terecht kwam. De Warmenhuizer hield in het verloop van de wedstrijd zijn doel schoon en zag bovendien dat Jordy Brouwer in de 71ste minuut uitstekend het overzicht bewaarde. Waar hij zelf had kunnen schieten, gaf Brouwer de bal een tikje naar rechts en Vurnon Anita schoot keihard in, 4-0.

Opstelling Ajax:
Marco van Duin; Mitchel Burgzorg, Marc Neuvel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Vurnon Anita (78. Chakib Tayeb), Rydell Poepon, Jeffrey Sarpong: Sergio Zijler (78. Melvin de Groot), Jordy Brouwer, John Goossens (58. Travis Reuser)

Overige uitslagen:

FC Volendam - Sparta Rotterdam 1-5
FC Groningen - Excelsior 0-0
RKC Waalwijk - Vitesse/AGOVV 0-2
Feyenoord - sc Heerenveen 3- 1
ADO Den Haag - PSV 4-1
Twente/Heracles - AZ 3-4

De stand:
Feyenoord 11-28
Ajax 11-27
sc Heerenveen 11-24
AZ 11-17
FC Groningen 11-17
Sparta R'dam 11-17
ADO Den Haag 11-16
PSV 11-16
Twente/Heracl 11-14
FC Utrecht 11-11
Vitesse/AGOVV 11-11
FC Volendam 11-10
Excelsior 11- 8
RKC Waalwijk 11- 5