Menu
Ajax A1 laat zich aftroeven

Ajax A1 laat zich aftroeven

Ajax A1 is er woensdagavond in de Amsterdam ArenA niet in geslaagd de ongeslagen status van dit seizoen te behouden. Feyenoord bleek veel effectiever en won de kleine Klassieker met 2-5.

Beide ploegen hadden uit drie wedstrijden de volle negen punten behaald en aan die situatie zou in de ArenA dus sowieso een einde komen. Dat het uiteindelijk Feyenoord was die na vier wedstrijden nog steeds de maximale score zou behalen, dankte Ajax vooral aan zichzelf.

Na twee minuten hadden de Amsterdammers al op voorsprong kunnen komen, toen Rydell Poepon een voorzet van rechts net naast kopte. Veel gevaar leek er vooralsnog niet van Feyenoord te vrezen, maar door een misverstand in de Ajax-defensie profiteerde Jonathan de Guzman geraffineerd, 0-1. Nog voordat er tien minuten waren gespeeld, was de stand alweer gelijk. De voorzet kwam van de rechtervoet van de overwegend linksbenige Jan Vertonghen en Johan Plat kopte uitstekend raak, 1-1.

Javier Martina probeerde afwisselend op de linker-en rechtervleugel zijn tegenstander dol te draaien. Dat lukte regelmatig, maar de Ajacied draafde iets te vaak door in zijn acties waardoor Feyenoord kon overnemen en in de snelle omschakeling zeer gevaarlijk bleek. De eerste keer leidde dat weliswaar tot een tegentreffer, maar die maakten de Rotterdammers nog in buitenspelpositie. Een minuut voor rust was het echter wel raak, al had Ajax daarbij erg veel pech. Het schot van Michel Poldervaart werd via het ljif van Marijn Sterk van richting veranderd waarna Marco van Duin kansloos was, 1-2.

Drie minuten na rust had Ajax de achterstand opnieuw recht getrokken. Martina besloot de bal direct voor te geven vanaf rechts en de inlopende John Goossens knalde de bal in een keer langs doelman Stef Doedee van Feyenoord, 2-2.

Ajax hield niet lang stand. Amsterdammer Mitchell Schet schoot zijn Feyenoord naar 2-3. Toch leek de ploeg van trainer Sonny Silooy weer langszij te komen, maar twee mooie doelpogingen van Poepon werden door redding van de keeper en de verdediging van Feyenoord gepareerd.

Daardoor brak er iets bij Ajax. De pogingen van Silooy om door middel van diverse wissels de wedstrijd te doen kantelen, bleken vruchteloos. Diego Biseswar rondde een door hem zelf opgezette aanval af (2-4) en invaller Rico Kogeldans maakte het nog erger voor de Amsterdammers door drie minuten voor tijd de 2-5 te maken.

Opstelling Ajax:
Marco van Duin, Mitchel Burgzorg, Ivo de Heus, Donovan Slijngard, Marijn Sterk (61. Dinitio Liesdek); Murat Yildirim (81. Jeffrey Sarpong), Rydell Poepon, Jan Vertonghen; Javier Martina, Johan Plat (78. Vurnon Anita), John Goossens (68. Sergio Zijler)