Menu

Ajax A1 langs FC Groningen

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag in Groningen de plaatselijke FC verslagen. Na een 0-3 ruststand kwamen de gastheren nog wel terug tot 2-3 maar de Amsterdammers maakten vervolgens het karwei af, 2-5. Rydell Poepon was de trefzekere spits. Hij scoorde drie maal.

In het begin drong de thuisploeg aan, maar gevaarlijk werd de nieuwe ploeg van oud-Ajacied Robbin Kieft niet. Nadat Ajax de kat uit de boom had gekeken trok de formatie van trainer Sonny Silooy het initiatief naar zich toe, bouwde aan een overwicht en overklaste Groningen.

Dat resulteerde in de 22ste minuut in een treffer van Rydell Poepon die een voorzet van Javier Martina van dicht bij raak schoot, 0-1. Twee minuten later kreeg Johan Plat vanaf de penaltystip de kans op de tweede treffer, maar zijn inzet werd gestopt. Na een half uur spelen kwam die tweede treffer er alsnog. Travis Reuser bracht de bal voor en Poepon kopte zijn en Ajax' tweede binnen. Vijf minuten later vond centrale verdediger Marco Neuvel de tijd rijp voor een solo. Hij stak het hele veld over en verschalkte vervolgens ook nog de Groningen-keeper, 0-3. Groningen leek terug te komen in de wedstrijd, maar een vrije trap eindigde op de paal. In de slotminuut van de eerste helft werkte Plat een voorzet van Poepon net naast het doel, waardoor de 0-3 op het bord bleef staan.

In de tweede helft wisselde Silooy drie man, waardoor de ploeg zich weer even op elkaar moest instellen. Dat lukte niet zo makkelijk en Groningen vocht zich terug. Kieft maakte aanvankelijk een overtreding op Reuser, mocht door van de scheidsrechter en klopte zijn voormalige clubgenoot Marco van Duin, 1-3. Een kwartier voor tijd bracht Bart Apotheker de spanning helemaal terug, 2-3.

Ajax nam vervolgens het initiatief over en leek in de 82ste minuut wederom te scoren. De voorzet kwam vanaf links waarheen Martina was uitgewerken. Invaller Jordy Brouwer schoot tegen de keeper aan en in de rebound schoot de andere invaller Sergio Zijler naast. Een minuut later was het wel raak. Melvin de Groot was koud in het veld, kreeg de bal aan gespeeld en ging op het vijandelijke doel af. De keeper wist zijn schot nog te keren, maar tikte de bal pardoes voor de voeten van Zijler. Die profiteerde, 2-4. Drie minuten voor tijd tilde Poepon zijn doelpuntentotaal van de middag naar drie. Nadat hij in het strafschopgebied onreglementair was gestuit benutte hij zelf de penalty, 2-5.

Opstelling Ajax: Marco van Duin; Mitchel Burgzorg (85. Yassine Ben-Moussa), Marco Neuvel, Ivo de Heus, Donovan Slijngard; Per Weihrauch (46. Adilio Augustin), Johan Plat (46. Jordy Brouwer), Chakib Tayeb, Javier Martina (82. Melvin de Groot), Rydell Poepon, Travis Reuser (46. Sergio Zijler)