Menu
Ajax A1 legt Chelsea wil op

Ajax A1 legt Chelsea wil op

Ajax A1 heeft het toernooi Gestion Copa Amsterdam overtuigend geopend. Tegen Chelsea won het team van trainer Frank de Boer met 2-0.

Na de toernooiwinst in Terborg staan de talenten van Ajax A1 dit pinksterweekeinde op het Gestion Copa Amsterdam toernooi. ,,Ik kijk tegen dit toernooi hetzelfde aan als tegen Terborg", aldus De Boer. ,,Het is een prestigieus toernooi en een fantastische ervaring voor de jongens om tegen andere grote clubs en verschillende systemen te spelen. Wij proberen het beste uit ze te halen."

En tegen Chelsea lukte dat uitstekend. ,,Wij keken niet op tegen Chelsea en speelden bij vlagen erg goed. Er lopen wel een paar goede voetballers bij de Engelson rond, maar wij lieten Chelsea niet aan voetballen toekomen door ze goed onder druk te houden. Alleen hadden we het bij 1-0 definitief moeten beslissen en moeten uitlopen. Nu bleef het lang 1-0 en had Chelsea nog de kans op 1-1 te komen, maar dat ging wegens buitenspel niet door."

Ajax A1 kwam in de eerste helft op voorsprong toen Johan Kappelhof met een diepe bal spits Geoffrey Castillion bereikte. Die stuitte nog op de keeper, maar in de rebound was de goed meegelopen Florian Jozefzoon alert en hij werkte de 1-0 binnen. In de tweede helft - de duels duren twee keer 25 minuten - schoot Marvin Zeegelaar met een diagonaal schot de wedstrijd op slot, 2-0. ,,De jongens verdienen een compliment," aldus De Boer. Zondag speelt zijn ploeg tegen Chivas Guadalajara, ook om 13.00 uur.

A1 poseert voor de groepsfoto. A1 poseert voor de groepsfoto.
Ajax-aanvoerder Tom Overtoom haalt uit voor een schot. Ajax-aanvoerder Tom Overtoom haalt uit voor een schot.
Trainer Frank de Boer ziet de prestatie van zijn team aan. Trainer Frank de Boer ziet de prestatie van zijn team aan.