Menu
Ajax A1 levert fraaie voetbalshow

Ajax A1 levert fraaie voetbalshow

Ajax A1 heeft zaterdag een mooie voetbalshow weggegeven. Op sportpark de Toekomst won het team van trainer Frank de Boer met 6-1 van Voetbalacademie FC Twente. Spits Tom Boere scoorde namens Ajax een hattrick.

De zuchtende reacties van de spelers van FC Twente A1 gaven na afloop goed weer dat ze een vervelende middag achter de rug hebben gehad. Bij Ajax was de stemming begrijpelijkerwijs een stuk vrolijker. De zes treffers tegen het vooraf nog een plaats hoger staande Twente bezorgden de aanwezigen een fijne voetbalmiddag.

Na een kwartier gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Ajax A1 had in de beginfase van de wedstrijd een snelle 2-0 voorsprong genomen via twee treffers van Tom Boere. De aanvalsleider van de A1 anticipeerde twee keer goed op voorzetten van achtereenvolgens Lorenzo Ebecilio en Florian Jozefzoon. Vooral de tweede treffer was het resultaat van een fraaie aanval. Bij de eerste bal tikte Boere de voorzet resoluut binnen: 2-0.

Het duurde vervolgens lang voordat de A1 het overwicht in meer doelpunten omzette. Ook Trainer De Boer had liever gezien dat de doelpuntenproductie wat eerder was opgevoerd. ,,In de rust heb ik gezegd dat we snel een beslissing moesten forceren. Na de 2-0 hebben we nog vijf prima kansen gehad, zonder dat we er een van hebben benut. We hadden geluk dat Twente zijn enige kans vlak voor het rustsignaal niet benutte, anders hadden we ze nog in de eerste helft terug in de wedstrijd laten komen.”

Ajax A1 kon zaterdag zes treffers bejubelen. Ajax A1 kon zaterdag zes treffers bejubelen.

De woorden van De Boer werden goed opgevolgd door de spelers. ,,Ze namen het inderdaad heel letterlijk op, want binnen tien minuten na rust stond het 5-0”, sprak een tevreden trainer. Boere maakte in de 48e minuut zijn derde treffer van de middag. Uit de draai schoot hij raak. Twee minuten later bepaalde Christiaan Eriksen de stand op 4-0. De treffer van de Deen werd met extra applaus begroet omdat er een fraaie actie van de speler aan vooraf ging. In de 55e minuut maakte Lorenzo Ebecilio Ajax’ vijfde doelpunt uit een strafschop.

,,Daarna werd het een beetje rommelig”, zo constateerde De Boer. Twente scoorde na een uur tegen (5-1) en Ajax kreeg nog een aantal kansen. Alleen Jody Lukoki benutte zijn kans nog. Daarmee bepaalde de invaller de eindstand op 6-1. De Boer: ,,Als we iets slimmer hadden gespeeld, hadden we zeker nog meer doelpunten kunnen maken.”

De komende weken zal de A1 een aantal spelers missen. Onder meer Tom Boere en keeper Warner Hahn reizen met Oranje Onder 17 naar Nigeria voor het jeugd-WK. ,,We zullen straks een aantal jongens missen”, zei De Boer. ,,Hun afwezigheid zullen van beneden of boven moeten opvangen.” Wellicht dat Eduardo de Aranjo – net als zatermiddag - nog een wedstrijd met het hoogste jeugdelftal zal meedoen. ,,Ik had nog weinig van hem gezien, omdat hij normaal met Jong Ajax meetraint. Wat ik vandaag van hem zag viel me niet tegen. Hij speelde krachtig, maar moet nog wel aan het systeem wennen. Wellicht dat hij de komende weken nog vaker met de A1 zal meedoen. We moeten kijken wie er beschikbaar zijn.”

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ricardo van Rhijn, Brian Ottenhof (67. Ruben Ligeon), Dico Koppers, Lorenzo Burnet, Roly Bonevacia (58. Rodney Sneijder), Florian Jozefzoon, Eduardo de Aranjo (75. Daan Brinkman), Tom Boere (58. Fabian Serrarens), Christiaan Eriksen, Lorenzo Ebecilio (62. Jody Lukoki).

Wissels: Stan Berrevoets, Rodney Sneijder, Ruben Ligeon, Fabian Serrarens, Jody Lukoki, Allon Worms, Daan Brinkman.

Eduardo probeert tussen twee spelers van Twente door te komen. Eduardo probeert tussen twee spelers van Twente door te komen.
Keeper Warner Hahn op de rug gezien. Keeper Warner Hahn op de rug gezien.
Roly Bonevacia werd na een uur vervangen door Rodney Sneijder. Roly Bonevacia werd na een uur vervangen door Rodney Sneijder.
Aanvoerder Ricardo van Rhijn. Aanvoerder Ricardo van Rhijn.