Menu

Ajax A1 loopt bekerfinale mis

Het A1-elftal van Ajax heeft de halve finale van het bekertoernooi verloren van Willem II. De 1-0 voorsprong werd in de blessuretijd verspeeld en in de strafschoppenserie bleek de doelman van Willem II de grootse vorm waarin hij de hele wedstrijd had verkeerd vast te kunnen houden. Hij stopte drie penalty's van Ajax.

Ajax A1 heeft de finale cadeau gegeven aan de Tilburgers. Die conclusie moet bijna wel getrokken worden na een wedstrijd waarin Ajax heer en meester was, maar waarin de kansen maar niet werden afgemaakt.

Het enige doelpunt van Ajax viel na ruim een half uur spelen. Aanvoerder Hedwiges Maduro schoot de bal na een corner van Rachid Tiberkanine achter de Tilburgse doelman, die daarna echter een sta-in-de-weg bleek. Sergio Zijler kreeg tot drie keer toe zeer goede mogelijkheden om de Amsterdamse formatie ruimer langs Willem II te schieten, maar faalde keer op keer. In de eerste helft was de thuisploeg welgeteld één keer echt gevaarlijk. Toen redde Ajax echter op de doellijn.

Net voor rust kreeg Ajax met een grote tegenslag te maken. Cees Keizer moest zwaar geblesseerd het veld af. Hij heeft zijn voorste kruisband gescheurd en is lang uitschakeld.

Jasper Kok was zijn vervanger en hij was er getuige van hoe de wedstrijd zich steeds meer als een echte bekerthriller ontplooide. De stand van 1-0 bleef op het bord. Tot drie minuten in blessuretijd. Pas op dat moment werd Kenneth Vermeer voor het eerst verslagen, maar dat betekende wel direct een 1-1 uitslag, want na de goal werd er niet eens meer afgetrapt.

In de beslissende penaltyserie was de doelman van Willem II de held. Hij wist liefst drie Amsterdamse strafschoppen te keren en zorgde er zo hoogstpersoonlijk voor dat niet Ajax maar Willem II in de bekerfinale van de A-junioren tegenover Feyenoord staat. De Rotterdammers versloegen AZ met 1-2.