Menu
Ajax A1 loopt in op concurrentie

Ajax A1 loopt in op concurrentie

Ajax A1 heeft zaterdag een goede overwinning op de leeftijdsgenoten van NAC Breda geboekt. Op een zonovergoten Sportcomplex de Toekomst won het team van Frank de Boer met 5-0. Zowel nummer twee PSV als koploper Feyenoord verspeelde twee punten, waardoor Ajax inloopt op de concurrentie.

Frank de Boer zag tot zijn tevredenheid dat de goede wedstrijd van vorige week tegen FC Twente (0-3 uitzege) zaterdag een passend vervolg kreeg. Op eigen veld werkte Ajax A1 een prima partij af. ,,Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd dat ze vandaag met dezelfde intentie aan de wedstrijd moesten beginnen zoals ze vorige week deden. Dat hebben ze goed gedaan, al was de druk van de tegenstander vandaag wel een stuk minder dan vorige week. Dat zorgde wel voor een iets andere situatie.”

Binnen het kwartier had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong genomen. In de elfde minuut bekroonde Lorenzo Ebecilio een fraaie aanval, die via Tom Boere en Davy Klaassen (allebei één keer raken) tot stand kwam. Behendig baande de nummer 11 zich een weg door het zestienmetergebied en schoot vervolgens raak: 1-0. Twee minuten later verdubbelde Rik Schouw de score. Op aangeven van doelpuntenmaker Ebecilio rondde ook hij trefzeker af: 2-0.

Het overwicht van Ajax A1 zorgde ervoor dat het centrale verdedigingsduo Fabian Sporkslede en Joël Veltman geregeld kon doorschuiven. ,,Daar wist NAC zich geen raad mee”, constateerde De Boer. De trainer van Ajax A1 was tevreden met de tweede wedstrijd van B-junior Sporkslede. Een week na zijn debuut (waarin hij een uur in actie kwam) speelde hij zaterdag bijna een volledige wedstrijd. Tien minuten voor tijd werd hij afgelost door een andere B-junior: Stefano Denswill. ,,Fabian heeft het vanmiddag prima gedaan. Al maakte hij in de eerste helft nog wel wat schoonheidsfoutjes. Maar dat geeft niet, want daar leert hij juist van.”

Ebecilio, hier in actie tegen PSV, scoorde zaterdag de openingstreffer tegen NAC A1. Ebecilio, hier in actie tegen PSV, scoorde zaterdag de openingstreffer tegen NAC A1.

Vlak voor rust besliste het team van de trainers De Boer en Bob de Klerk het duel definitief. Davy Klaassen, eerder deze maand tijdens de AEGON Future Cup nog uitgeroepen tot speler van het toernooi, reageerde attent op een voorzet van Florian Jozefzoon: 3-0.

De Boer roemde de niet aflatende inzet van zijn spelers. Het leverde de nummer drie van de Eredivisie voor A-junioren ook tijdens de tweede helft nog eens twee doelpunten op. Op het zonovergoten sportcomplex van Ajax ontving aanvoerder Rodney Sneijder na een uur spelen applaus na een schitterende vrije trap. Met gevoel schoot hij Ajax’ vierde treffer achter NAC-keeper Coremans.

Het slotakkoord was negen minuten voor tijd weggelegd voor Zé Eduardo. De Braziliaanse middenvelder gaf zijn invalbeurt wat extra glans mee door een hoekschop van Sneijder van dichtbij over de lijn te werken: 5-0. Het paste in het rijtje ‘goede goals’, zoals De Boer alle Ajax-treffers zaterdagmiddag typeerde.

Na afloop sijpelde er voor Ajax ook nog goed nieuws door uit Limburg en Zuid-Holland. Nummer twee PSV A1 speelde met 2-2 gelijk bij Roda JC, nadat het zelfs met 2-0 achter had gestaan. Koploper Feyenoord A1 verspeelde twee punten op bezoek bij ADO Den Haag A1. Het brengt Ajax A1 twee speelrondes voor het einde op een punt van de tweede plaats en op vier punten van de koppositie. Zaterdag komt Roda JC A1 op bezoek in Amsterdam. Een week later sluit de A1 het seizoen in Friesland af tegen sc Heerenveen/Emmen A1.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot, Ruben Ligeon, Fabian Sporkslede (80. Stefano Denswill), Joël Veltman, Lorenzo Burnet, Rik Schouw (78. Zé Eduardo), Florian Jozefzoon, Rodney Sneijder, Tom Boere, Davy Klaassen, Lorenzo Ebecilio (65. Yener Arica).

Scoreverloop: 11. Ebecilio 1-0, 13. Schouw 2-0, 45. Klaassen 30, 58. Sneijder 4-0, 81. Zé Eduardo 5-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst