Menu
Ajax A1 loopt in vijf minuten weg bij NAC

Ajax A1 loopt in vijf minuten weg bij NAC

Ajax A1 heeft de vooruitgespeelde wedstrijd tegen NAC Breda A1 met 0-5 gewonnen. Na een 0-0-ruststand sloeg de ploeg van trainers Frank de Boer en Bob de Klerk in vijf minuten tijd hun slag door drie keer te scoren. Uiteindelijk werd het 0-5.

De wedstrijd werd op verzoek van Ajax een dag naar voren gehaald, omdat er op zaterdag anders problemen ontstonden rond de andere hogere jeugdteams. Een groot aantal spelers speelt immers op het WK onder 17 in Nigeria.

Ook van de ploeg van De Boer is een groot aantal spelers in Afrika actief. Maar desondanks kon Ajax A1 vrijdagavond een prima team op de been brengen. ,,Wij hebben goed gespeeld", klonk Frank de Boer tevreden. ,,Ook in de eerste helft was het vrij goed. We speelden in een hoog tempo, zonder overigens veel kansen te creëren. Alleen Geoffrey Castillion kreeg een dot van een kans in de 35ste minuut en die had hij wel moeten maken. Wij waren heel dominant, maar moesten een gat zien te slaan in de hechte defensie van NAC. Dat ging niet direct, ook door het stroeve veld waardoor de bal niet altijd mee kwam. Maar ik ben zeer tevreden. De achterhoede speelde ook zeer geduldig."

In de rust had De Boer tegen Christian Eriksen gezegd dat hij nog een kwartier gas moest geven, dan mocht hij eruit. De Deen had namelijk onlangs nog met Denemarken onder 19 gespeeld. Die woorden waren niet aan dovemansoren gericht. Nadat Castillion in de tweede minuut na rust de score had geopend, haalde Eriksen van twintig meter verwoestend uit, 0-2. Een minuut later tilde Castillion de stand naar 0-3. Direct daarna mocht de Deense jeugdinternational rusten. Rik Schouw was zijn vervanger. Ajax A1 bleef goed voetballen en liep uiteindelijk uit naar 0-5. In de zestigste minuut leverde goed storen Florian Jozefzoon balbezit op. De buitenspeler ging alleen op doel af en scoorde, 0-4. Een kwartier voor tijd controleerde Castillion een goede bal van achteruit door Ricardo van Rhijn en bepaalde de eindstand op 0-5.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Roly Bonevacia, Bryan Ottenhoff (75. Daan Brinkman), Lorenzo Burnet; Zé Eduardo, Rodney Sneijder, Christian Eriksen (53. Rik Schouw); Florian Jozefzoon (80. Jody Lukoki), Geoffrey Castillion, Yanic Wildschut (65. Allón Worms)