Menu
Ajax A1 loopt uit op concurrentie

Ajax A1 loopt uit op concurrentie

Ajax A1 heeft met 0-3 gewonnen bij ADO Den Haag. Omdat achtervolger Feyenoord met 1-0 verloor bij AZ heeft Ajax nu vijf punten voorsprong op de eerste achtervolger en dat is na deze speelronde sc Heerenveen.

Trainer Frank de Boer stak de loftrompet over zijn team. ,,Dit was de eerste wedstrijd, waarin we er vanaf de eerste minuut goed bij zaten. We speelden in een hoog tempo, zochten en vonden steeds de vrije man en het wachten was op een goal.'' Die kwam er in de 32ste minuut. Geoffrey Castillion speelde zich goed vrij rond de zestien meter en schoot droog in, 0-1. ,,De keeper ging niet helemaal vrijuit, al was het een lastige bal die net voor hem stuiterde", sprak de trainer. Bij die tussenstand bleef het tot de rust al kregen Zeegelaar, Özbiliz en Castillion nog een aantal mogelijkheden. Net voor rust zag De Boer Tayfun Candan met een rode kaart vertrekken. ,,Hij had in een duel al een paar keer een elleboog gekregen van die tegenstander en dat reageerde hij af door na te schoppen." Dat zag de scheidsrechter en Candan kon vertrekken.

Met tien man moest De Boer nog een helft stand zien te houden. ,,Dat ging zonder problemen", stelde hij tevreden vast. ,,ADO kwam niet verder dan lange ballen en had nergens een antwoord op." Dat had de A1 wel, want toen ze met tien man kwamen te spelen, gooide De Boer zijn opstelling om naar 1-4-4-1 met Sneijder in de plaats van Zeegelaar. Net voor het uur verstreken was, kwam Ajax op 0-2. Castillion vond de ingevallen Rodney Sneijder die met het hoofd de 0-2 maakte.

Kort daarvoor had De Boer Shakison naar de kant gehaald. De verdediger had al een gele kaart en was direct na rust al eens zo onbesuisd ingekomen, dat Ajax zomaar met slechts negen man had kunnen komen te staan. Dat wilde De Boer voorkomen en bracht Timothy van der Meulen, die lichtgeblesseerd het weekeinde was ingegaan, binnen de lijnen. Elf minuten voor tijd zette Ajax de kroon op het werk. Özbiliz rondde een solo uitstekend af. Hij passeerde een aantal Hagenaars en schoot met zijn 'verkeerde' rechterbeen binnen, 0-3.


Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Mich Apau, Johan Kappelhof, Roly Bonevacia, Randel Shakison (56. Timothy van der Meulen); Lorenzo Ebicilio, Tom Overtoom; Tayfun Candan; Aras Özbiliz (80. Florian Josefzoon), Geoffrey Castillion (83.Fabian Serrarens), Marvin Zeegelaar (46. Rodney Sneijder)