Menu

Ajax A1 loopt winst mis bij Feyenoord

Ajax A1 heeft een overwinning op Feyenoord door de neus geboord zien worden. De Amsterdammers hadden een voorsprong van 0-1 dankzij een treffer van Rydell Poepon. In de tweede helft scoorden de Rotterdammers de gelijkmaker. De vlag was omhoog, bijna iedereen had buitenspel geconstateerd, maar het doelpunt telde, 1-1. Daardoor blijft de voorsprong van Ajax op Feyenoord twee punten, terwijl Ajax een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Ajax begon de kleine Klassieker tegen Feyenoord slecht. Eerder in het seizoen hadden de Amsterdammers op eigen bodem al twee keer (competitie en beker) met ruime cijfers verloren van de Rotterdamse rivaal, maar dat het team gebrand was op revanche was in het begin nog niet te zien. In het behoorlijk volgestroomde stadion van Excelsior kreeg Feyenoord aanvankelijk de beste kansen. In de 24ste minuut krabbelde Ajax op en zag Jan Vertonghen zijn vrije trap door de keeper worden gered. Uit de corner die er op volgde, kopte de Belg bijna raak. Elf minuten later scoorden de gasten wel. Rydell Poepon nam een vrije trap op 25 meter van het doel en schoot via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Bijna was de ploeg van Sonny Silooy met een 0-2 stand gaan rusten, maar de goede kopbal van Marijn Sterk uit een corner van Javier Martina eindigde in handen van de Feyenoord-goalie.

Aan het begin van de tweede helft kwam Ajax na een fout in de Rotterdamse defensie met drie tegen twee te staan. Vurnon Anita lobte de bal over de keeper heen, maar de inzet miste het doel nipt. Ook een afstandsschot van Poepon ging tien minuten later aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. Kort daarna kreeg Feyenoorder Diego Biseswar de rode kaart.

Maar het leek wel of Ajax daar het meeste van in de war raakte. Drie gele kaarten in een kort tijdsbestek waren het gevolg. In de 71ste minuut viel de noodlottige tegentreffer. De vlag was omhoog, ook de mensen van Feyenoord zagen de situatie als buitenspel, maar de enige die erover gaat in het veld, keurde het doelpunt goed, 1-1. Afstandsschoten van Poepon en Vertonghen en een fraaie inzet van Anita konden geen verschil in de stand aanbrengen. Ze gingen alle naast.

Opstelling Ajax: Marco van Duin, Mitchel Burgzorg, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Murat Yildirim, Vurnon Anita, Jan Vertonghen; Sergio Zijler (69. Chakib Tayeb), Rydell Poepon, Javier Martina.
Coach: Sonny Silooy
Niet ingezet: Koen Verhoef, Marc Neuvel, Jordy Brouwer