Menu
Ajax A1 loot Breidablik in Domestic Path UEFA Youth League

Ajax A1 loot Breidablik in Domestic Path UEFA Youth League

Ajax A1 treft IJslandse Breidablik in de eerste knock-outronde van het ‘Domestic Path’ van de UEFA Youth League. Dat bleek tijdens de loting, dinsdag in Nyon. Ajax speelt op woensdag 28 september eerst een uitwedstrijd. Het uitduel wordt vanaf 18:00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld.

De return wordt op woensdag 19 oktober vanaf 19:00 uur gespeeld op de Toekomst. Als de Amsterdamse talenten de tweede knock-outronde van de UYL bereiken, komt de tegenstander uit de confrontatie tussen Puskas A Felcut en PAOK.   

De uitschakeling van Ajax 1 voor de groepsfase van de UEFA Champions League, zorgt er automatisch voor dat Ajax U19 dit seizoen in het zogenaamde Domestic Path van de UEFA Youth League speelt. In tegenstelling tot het hoofdtoernooi van de Youth League (dat synchroon loopt met de duels in de Champions League) is er in het Domestic Path geen groepsfase.

Knock-outsysteem
De eerste twee rondes verlopen direct via een knock-outsysteem. De acht winnaars van de eerste twee rondes nemen het na de winterstop op tegen de nummers twee van de groepsfase. De winnaars van deze ronde zullen het vervolgens opnemen tegen de groepswinnaars van de Youth League.

In de afgelopen twee seizoenen schreef Chelsea FC het prestigieuze jeugdtoernooi op zijn naam. Ajax A1 heeft in het vorige seizoen laten zien dat de knock-outrondes van het Domestic Path een prima mogelijkheid bieden tot overwinteren in de Youth League. De A-junioren brachten het uiteindelijk tot de kwartfinale, waarin de uiteindelijke winnaar Chelsea met 1-0 te sterk was.

Speeldata:
Wedstrijd 1, ronde 1: dinsdag 27/woensdag 28 september
Wedstrijd 2, ronde 1: dinsdag 18/woensdag 19 oktober  
Wedstrijd 1, ronde 2: dinsdag 1/woensdag 2 november
Wedstrijd 2, ronde 2: dinsdag 22/woensdag 23 november

Houd Ajax.nl in de gaten voor het laatste nieuws over de wedstrijd(en) van Ajax in het Domestic Path van de UEFA Youth League.

Tekst: Ajax.nl
Foto: UEFA.com

#AjaxA1 speelt thuisduel met Breidablik in Domestic Path @UEFAYouthLeague op 19 okt. 19:00 uur op de Toekomst. #UYL pic.twitter.com/gnIv6lQE7A

— AFC Ajax (@AFCAjax) 30 augustus 2016