Menu

Ajax A1 maakt korte metten met NEC

Ajax A1 draait momenteel heel erg goed in de Shell Jeugdcompetitie. Na de benauwde bekerzege op RKC vorige week, haalde het team van Danny Blind in de competitie op eigen veld hard uit. NEC werd het slachtoffer, 8-0.

Ajax A1 moet het nog altijd stellen zonder spits Ryan Babel, die nog altijd geblesseerd is. Maar dat gaat vooralsnog niet ten koste van de productiviteit. Won de A1 de vorige competitiewedstrijd al met 6-0 bij Den Bosch, nu bouwde het team van trainer Danny Blind de voorsprong op NEC na één helft al uit naar 5-0.

Nog voordat het kwartier was verstreken liet Sergio Cameron de Nijmegense doelman kansloos na een voorzet van Tom De Mul. Stanley Aboraa verdubbelde de marge negen minuten later door een voorzet van Dwight Tiendalli tegen de touwen te koppen. Twee minuten later zorgde de doelpuntenmaker voor een dieptepass op maat. Hedwiges Maduro kon de ruimte in spurten en behield voor het doel het overzicht om zijn ploeg naar 3-0 te tillen.

De gasten roerden zich niet, wat doelman Kenneth Vermeer een bijzonder rustig middagje opleverde. Hij zag zijn teamgenoten in de 36ste minuut voor 4-0 zorgen. De corner was van Ferdi Elmas, Aboraa schoot in, maar de bal sprong via een verdediger van NEC terug in het veld. Daar stond echter Maduro die de bal hard achter de verslagen keeper werkte. Nog was het leed niet geleden voor NEC.

De uitblinkende De Mul was er op rechts langs nadat hij zich mooi had vrij gespeeld en hij schoot net voor de achterlijn vanuit een "onmogelijke" hoek raak, 5-0. Zo'n huzarenstukje had de Belg ook voor het slot van de tweede helft in petto. Nadat Rachid Tiberkanine en Cameron voor 7-0 hadden gezorgd, ging De Mul weer voor een solo. Toen iedereen een voorzet van hem verwachtte, besloot de rechtsbuiten anders en schoot verrassend binnen, 8-0.

Doordat medekoploper AZ afgelopen weekeinde verloor, gaat Ajax nu alleen aan de leiding met drie punten meer en een wedstrijd minder dan de Alkmaarders. Volgende week staat het duel AZ - Ajax op het programma in de Kaasstad. De thuiswedstrijd werd door Ajax A1 verloren.