Menu
Ajax A1 met 4 - 0 onderuit bij PSV A1

Ajax A1 met 4 - 0 onderuit bij PSV A1

Ajax A1 heeft het uitduel met PSV A1 verloren met 4-0. De ploeg van trainer Frank Peereboom boekte dinsdag nog een fraaie zege op Sevilla in de UEFA Youth League, maar was zaterdagmiddag niet bij machte om PSV het hoofd te bieden.

Binnen slechts enkele minuten raakte Ajax al op een 1-0 achterstand door een schot van Dante Rigo. Na 25 minuten belandde ook de tweede tegentreffer in het net van de Ajacieden.

Na rust leek de ploeg zijn kracht te hebben herwonnen, maar wist het vrijwel geen kansen te creëren. Dit in tegenstelling tot Sam Lammers die in de 64ste minuut de derde treffer voor PSV maakte. In de slotfase wist Lammers voor de tweede keer te scoren en liepen de Ajacieden met een teleurstellende 4-0 nederlaag het veld af.

Trainer Frank Peereboom blikt terug: ,, Op eigen helft deden we het aardig, maar het lukte ons niet om kansen te creëren. In de eindfase werden telkens verkeerde keuzes gemaakt en schoten we echt te kort. Er waren te weinig individuele kwaliteiten, maar we hebben het ook als team niet voor elkaar gekregen. PSV was effectiever dan wij. In de tweede helft begonnen we redelijk voortvarend, maar het probleem waar we in de eerste helft mee kampten, duurde voort in de tweede helft; er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Bovendien werd de druk om de 2-1 te maken erg groot, waardoor er sneller fouten werden gemaakt. Uiteindelijk loop je tegen een 4-0 aan en dat is heel zuur.’’

Zowel Ajax A1 als PSV A1 plaatsten zich in de achtste finales van de UEFA Youth League. Of de ploegen elkaar zullen treffen wordt maandag tijdens de loting bekend. 

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Zeefuik, De Ligt, Bergsma, Blöte (46. Bakboord) Eiting, Bay (72. Boultam), DeWit, Walian (66. Nunnely), Sierhuis, Dekker.

Scoreverloop: 03. Dante Rigo (1-0), 25. Mattias Verreth (2-0), 64. Sam Lammers (3-0), 86. Sam Lammers (4-0)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst